- Publicitate -
Ad imageAd image

Subprefectul Crina Chilat: În urma intervenției PSD Maramureș, Guvernul a mai alocat peste 6 milioane euro municipiului Baia Mare

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Cu puține zile înaintea votării proiectului de buget pentru anul 2024, administrația băimăreană a organizat o întâlnire cu membrii Consiliului de Onoare al municipiului, scopul fiind acela de a prioritiza cât mai eficient banii pe care urbea îi are la dispoziție în proximul exercițiu financiar. Invitat la dezbatere în calitate de expert financiar, subprefectul PSD Maramureș, Crina Chilat, a primit mulțumirile primarului interimar, Doru Dăncuș, care a apreciat că fără aportul factorilor decizionali ai social-democraților maramureșeni, bugetul Băii Mari ar fi fost, cel mai probabil, mai redus.

”Sumele repartizate de Guvern din cotele defalcate din TVA și IVG (impozit pe venitul global, n. red.) au fost anul acesta mai mici decât cele pentru 2023. Doar 168.075 mii lei, comparativ cu 208.876 mii lei, ce s-au alocat anul trecut. În baza unei note de fundamentare întocmite de municipalitatea băimăreană, cu sprijinul Asociației Municipiilor, parlamentarii PSD Maramureș au depus o solicitare de corectare a sumelor. Astfel că, din fondurile de rezervă ale Guvernului, a fost aprobată suma de 31.850 mii lei (aproape 6,4 milioane euro) pentru Baia Mare, acoperindu-se în acest fel o bună parte din banii de care municipiul are atâta nevoie”, a declarat subprefectul PSD Crina Chilat, pentru ZiarMM.

În cadrul dezbaterilor pe tema bugetului, subprefectul social-democrat a amintit că, în urma sesizărilor venite din partea băimărenilor, a constatat că principala problemă reclamată este aceea a locurilor de muncă bine plătite, urmată de chestiuni legate de salubrizare. Toți cei prezenți au căzut de acord asupra faptului că fără investiții sustenabile în industria locală, orașul nu își va putea depăși condiția de comunitate de consum.

Astfel, s-a ajuns la chestiunea privind terenurile propice pentru aceste investiții, a căror lipsă, în momentul de față, reprezintă o reală problemă pentru Baia Mare, un oraș limitat din acest punct de vedere. Soluția oferită de subprefectul Crina Chilat a fost aceea ca municipiul să identifice terenurile pretabile pentru a fi puse la dispoziția unor investitori interesați, iar în urma unor negocieri cu actualii proprietari, să se găsească variante pentru valorificarea acelor imobile, poate chiar prin parteneriate public/private.

ZiarMM

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu