- Publicitate -
Ad imageAd image

SUA vrea sa scumpeasca ingrasamintele agricole pentru a reduce poluarea

Ad imageAd image

Cercetatorii americani ridica semne de intrebare cu privire la impactul incalzirii globale asupra agriculturii. Ray Massey, economist specializat in horticultura in cadrul programului Commercial Ag Program demarat de Universitatea din Missouri, a precizat in cadrul unui simpozion organizat de universitatea americana, ca una dintre marile intrebari la care agricultura va trebui sa raspunda este daca gazele cu efect de sera pot influenta negativ agricultura sau profitul obtinut din agricultura.

„Este agricultura o sursa de emisii sau compensari, poate contribui agricultura la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, si ce impact au aceste emisii asupra agriculturii? acestea sunt intrebarile la care agricultura trebuie sa raspunda”, a spus Massey.

Conform universitarului american, sursele gazelor cu efect de sera se prezinta astfel: 29% Industrie, 18% Transport Comercial, 18% Transport Rezidential,  8% Agricultura. Cele opt procente cauzate de agricultura se impart astfel: 50% substantele din sol, 33% sunt cauzate de fermentarea gunoiului de grajd, 15% masinile si utilajele utilzate in agricultura iar 2% sunt diverse cauze. Massey explica ca in cazul solului, cea mai mare parte a emisiilor este legata de utilizarea azotului.

Universitarul american a atras atentia ca Agentia pentru Protectia Mediului din SUA intentioneaza stabilirea unor regulamente stricte si eliberarea unor permise pentru producatorii de amoniac, ceea ce ar determina o crestere substantiala a preturilor la ingrasaminte. In aceasta situatie, Massey sustine ca fermierii vor fi nevoiti sa reduca utilizarea ingrasamintelor, fapt ce va influenta rentabilitatea activitatii agricole.

PIATA agricola

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu