Deși e poate greu de crezut, mai avem încă posturi de poliție unde toaleta este în curte, ca pe vremea bunicilor. Nu că ar fi ceva rău în a-ți satisface nevoile în aer liber, însă totuși vorbim de o instituție a statului care ar trebui să ofere niște condiții celor care, dintr-un motiv sau altul, ajung să aibă de a face cu poliția.
Sindicatul Europol atrage atenția asupra faptului că „în anul 2023 Poliția Română cunoaște noi „performanțe” din punct de vedere logistic. Realitatea cruntă cu care ne confruntăm este reprezentată de faptul că posturile de poliție din mediul rural nu au nici măcar astăzi autorizație sanitară de funcționare, nefiind racordate la sistemul de canalizare și alimentare cu apă curentă”.
„Iar pentru a îmbunătăți condițiile de muncă ale polițiștilor și a ne ridica la standardele Schengen, Bode a dat undă verde să fie înlocuite scândurile șubrede și putrezite ale WC-urilor din fundul curții posturilor de poliție. Și ca să nu credeți că ne batem joc sau facem mișto, aveți dovada anunțului postat pe SICAP unde IPJ Botoșani a primit undă verde să aloce 9000 lei pentru înlocuirea a 6 WC-uri. Practic, Poliția Română înlocuiește doar lemnul celebrelor wc-uri din fundul curții care au putrezit din cauza dejecțiilor. Ce să mai vorbim despre faptul că în realitate avem de a face cu gropi săpate efectiv în pământ care periodic sunt doar astupate, iar așa-zisele „grupuri sanitare” sunt mutate în curtea posturilor de poliție dintr-un loc în altul, contribuind la poluarea mediului înconjurător”, arată sindicaliștii din poliție.
Noi am cerut o situație conducerii IPJ Maramureș legată de posturile de poliție din mediul rural, problemele care există și se poate face. Când o vom primi, o vom face publică.
Dragoș HOJDA