România, codașă în mai multe clasamente privind activitățile desfășurate online

Ad imageAd image

Potrivit Eurostat, doar 10% dintre dintre români folosesc metode de învățare on-line, 12% au acces la internet-banking, 37% citesc știri pe internet, 40% au acces la email, 45% folosesc rețelele de mesagerie (așa cum ar fi WhatssApp), 34% ascultă muzică. Acestea sunt categoriile la care românii sunt, după sondajul Eurostat, pe ultimul loc în Europa, din punctul de vedere al utilizării internetului.

Pe ultimul loc la utilizarea rețelelor de socializare NU sunt însă românii (68%) ci germanii (54%). Cei care folosesc cel mai des internetul în mod util sunt danezii și finlandezii.

Sondajul a fost realizat pe cetățenii UE cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani, care au răspuns dacă au folosit cel puțin o dată în ultimele trei luni internetul, în scopul menționat.

Cu toate că cel mai popular serviciu online în UE a rămas emailul (74% dintre respondenți au declarat că l-au folosit), urmat de căutarea de informații despre produse (67%), cea mai mare creștere anuală a înregistrat-o efectuarea de apeluri audio și video (+8 puncte procentuale). Eurostat pune această creștere pe migrația activităților în online, pe fondul pandemiei de coronavirus. Ponderea cetățenilor care au folosit cel puțin o dată apelurile video sau audio pe internet, în ultimele trei luni a fost de60% la nivelul UE, și de 56% în România.

FOTO ec.europa.eu

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu