- Publicitate -
Ad imageAd image

RISC – Serviciile Salvamont județene ar putea fi desființate

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Serviciile județene de salvare montană ar putea fi desființate, potrivit prevederilor legislației referitoare la sustenabilitatea financiară. La fel de bine există posibilitatea ca numărul de angajați ai acestora să fie drastic redus. În ultimele zile, Salvamont România a tras mai multe semnale de alearmă în acest sens, opinia publică fiind informată cu privire la lucrurile pe care structurile de salvare montană le fac, numărul de misiuni executate zilnic, pericolele la care se expun salvamontiștii etc.

„Salvatorii montani nu au o meserie periculoasă, ei doar se plimbă pe munte și petrec timp în natură! Salvatorii montani nu au nevoie de consiliere psihologică, nu merită sporuri și nici să iasă mai repede la pensie deoarece nu au contact cu situații și imagini care îi pot afecta emoțional și nici nu există uzură fizică și psihică în urma activității pe care o desfășoară zi de zi! Serviciile Salvamont trebuie să reducă numărul de salvatori montani pentru a îndeplini condițiile legale și a reduce deficitul bugetar!

Indiferent de ce va decide legiuitorul, salvatorii montani vor continua să își desfășoare activitatea cu profesionalism 24 de ore din 24! O să continuăm să ne pregătim și să intervenim cu profesionalism, în cel mai scurt timp, pentru a vă salva indiferent de cât de periculoase vor fi acțiunile de salvare! Chiar dacă avem un deficit enorm de personal, Serviciul Public Judetean SALVAMONT Maramures avand acreditare si obligatia de a avea 4 formatii de salvatori montani angajati (adica cel putin 24 salvatori montani angajati conform HG 77/2003) o să răspundem POZITIV în continuare la toate cazurile la care suntem solicitați să intervenim!
‼️în ciuda tuturor greutăților impuse de prevederile legislative ale OUG, Consiliul Județean – Maramuresj si Serviciul Public Judetean SALVAMONT Maramures – mereu împreună pentru siguranța dumneavoastră în munți!”, spune șeful Salvamont Maramureș, Dan Benga.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu