- Publicitate -
Ad imageAd image

RECLAMAȚII ABSURDE – Orășenii mutați la sat reclamă cântatul cocoșului sau lătratul câinelui din vecini

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Autoritățile de mediu se confruntă cu un val de reclamații considerate poate de cei mai mulți dintre noi a fi absurde. Odată cu pandemia de coronavirus a crescut și numărul celor care au dorit să se mute de la bloc la casă în satul aflat cât mai aproape de oraș, dacă se poate. Însă fără să ia în calcul că la sate dimineața cântă cocoșul sau noaptea latră câinele vecinilor. Și de aici nemulțumirile multor orășeni care probabil au uitat de unde au plecat și acum acum sună disperați la 112 să vină careva să facă cocoșul să tacă.

De altfel, Garda de Mediu Maramureș recunoaște că perioada iulie-august este perioada din an când numărul de reclamații care ajung la instituție este mult mai mare „pentru că cei care trăiesc în Vest sunt obișnuiți cu condițiile de acolo și pretențiile de acolo și și-ar dori ca și aici să fie la fel”.

„Există o atenție sporită a oamenilor pe tot ceea ce înseamnă deșeuri. Iar atenția oamenilor, din păcate, nu vizează curtea lor, ci pe cea a vecinului. Oamenii au devenit mai pretențioși, dovadă fiind și faptul că numărul de reclamații s-a triplat. Lumea reclamă tot ce o deranjează. Ori nu tot ce deranjează este ilegal. Lumea ar trebui să înțeleagă asta. Nu7 apelăm 112 pentru că cocoșul din curtea vecinului cântă. Este absurd. Există un fenomen în creștere de aproximativ cinci ani de zile și este oarecum surprinzător. Fenomenul de migrație a cetățenilor din zona urbană către cea rurală, pentru confort, spațiu mai mult, liniște, dar în rural avem animale, avem diferite munci care se fac. Pretențiile orășenilor care merg la sat sunt legate de faptul că să nu existe porc în gospodărie, să nu se taie lemnele pentru că avem disconfort olfactiv.

Trebuie respectate anumite reguli, dar trebuie să fim și toleranți cu un anumit mod de viață. Sunt familii care trăiesc din ceea ce produc în gospodărie. În 50% din reclamații se reclamă disconfortul creat în gospodăriile din mediul rural. Mai există reclamații care vizează proprietatea. Problema aceasta este rezolvabilă de altcineva, de către UAT, de către Inspectoratul de Stat în construcții etc. Circa 20% din reclamații sunt pertinente și e foarte bine că se fac pentru că noi suntem 8 comisari care nu pot acoperi un județ atât de mare. Aici intervine Poliția Locală, ei cunosc realitățile zonei pe care o gestionează„, a declarat Claudia Simion de la Garda de Mediu Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu