- Publicitate -
Ad imageAd image

PROIECT – Primăriile ar putea avea un cuvânt de spus în autorizarea sălilor de jocuri

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Primăriile ar urma să aibă un cuvânt de spus în autorizarea sălilor de jocuri dacă un proiect de lege depus recent va ajunge să se aplice. În ultima perioadă, în spațiul public se discută tot mai mult despre jocurile de noroc și depedența pe care o crează, despre oameni distruși care au pierdut tot la „păcănele”, despre modul în care unii se îmbogățesc de pe seama necazurilor altora, dornici să câștige bani mulți cât ai bate din palme.

„Sute de mii de români sunt dependenţi de jocurile de noroc şi un procent îngrijorător dintre aceştia au avut cel puţin o tentativă de sinucidere. În fiecare an, statul cheltuie aproape 500 de milioane de lei pentru tratamentul şi recuperarea persoanelor dependente de jocuri de noroc. Iată de ce este nevoie de o modificare a legislaţiei, astfel încât sălile de jocuri de noroc să poată fi înfiinţate doar în condiţii stricte şi doar cu avizul administraţiei locale, care reprezintă practic comunitatea locală”, declară deputatul Beniamin Todosiu, unul din inițiatorii acestui proiect de lege.

Acesta spune că jocurile de noroc sunt o problemă majoră în România, numărul dependenţilor de „păcănele” crescând direct proporţional cu numărul sălilor de jocuri.

„Dacă te-ai uitat la orice eveniment sportiv la TV, ai fost cu siguranţă asaltat de reclamele la jocuri de noroc. Sălile de jocuri de noroc sunt însă răspândite şi fizic: sunt amplasate în cele mai aglomerate locuri din oraşe, lângă primării, lângă biserici. Este inacceptabil ca autorităţile locale să nu aibă niciun cuvânt de spus asupra acestui fenomen, care riscă să distrugă vieţi”, afirmă deputatul Victor Ilie.

Noul proiect depus vine în completarea demersurilor făcute de parlamentari pentru interzicerea sălilor de jocuri de noroc lângă şcoli şi interzicerea publicităţii stradale la jocurile de noroc. Ar mai merita spus că în România există la ora actuală peste 11.000 de agenţii de pariuri sportive şi 73.000 de aparate mecanice, ceea ce înseamnă patru aparate la mia de locuitori.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu