Sărăcia lucie, nivelul scăzut de educație și lipsa igienei, sunt problemele identificate de către Asociația Stea la Satu Mare și Pirita Children la Baia Mare în mediul populațiilor marginalizate din cele două municipii, afectează grav sănătatea și dezvoltarea armonioasă a copiilor, iar proiectul „Școala din grădină” răspunde exact acestor nevoi stringente de a acționa în direcția îmbunătățirii condițiilor de viață.
“Alfabetul în mișcare – Sport pentru un stil de viață sănătos”, „Stimă și imagine de sine”, “Suntem ceea ce mâncăm și ce bem”, “Rolul somnului”, sunt doar câteva dintre temele abordate până acum de către specialiștii celor două ONG-uri partenere în cadrul proiectului “Școala din grădină”, implementat în perioada 21 octombrie 2020 – 20 aprilie 2021 iar rezultatele nu au întârziat să apară: “Deși proiectul a debutat cu activități online, impactul acestuia a fost mare asupra motivației copiilor. Aceștia și-au manifestat interesul de a participa la toate întâlnirile, așteptând de fiecare dată cu nerăbdare și activitățile față în față realizate începând cu luna decembrie 2020. Prezența la activități a crescut semnificativ iar ei au învățat efectiv să respecte un program, să fie punctuali și activi”, a declarat psihopedagogul Carina Petric.
Activitățile viitoare pentru copii vor include participarea și la activități inovative de terapie prin horticultură în grădinile amenajate prin proiect în curtea centrului de zi al Asociației Stea și la solarul din vecinătatea modului educațional al Asociației Pirita Children din Baia Mare.
Acest proiect este derulat de Asociația Stea în parteneriat cu Asociația Pirita Children – Copiii din Pirita și finanțat prin programul „În stare de bine”.
Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile.