- Publicitate -
Ad imageAd image

PRO ȘI CONTRA – Un nou sistem de disputare a campionatului intern de rugby

Ad imageAd image
Ad imageAd image
Schimbări în modul de disputare a campionatului intern de rugby. nii au o părere bună, alții nu văd cu ochi această schimbare. După mai bine de 10 ani de la instituirea noului format al eșalonului de elită al rugby-ului Românesc, SuperLiga de Rugby, s-a decis ca din acest an să se implementeze un nou sistem de disputare a campionatului intern de rugby, sistem care include comasarea primelor două eșaloane valorice.
Potrivit CSM Știința Baia Mare, în atare condiții s-a decis ca din acest an un număr de 15 echipe să formeze actuala Ligă Națională de Rugby. Varianta agreată de marea majoritate a delegaților a fost acea de împărțirea pe criterii regionale a celor 15 competitoare în două grupe. Din grupa A vor face parte campioana en-titre CSM Știința Baia Mare, Sport Club Municipal Timișoara, C.S.U.Cluj Napoca, Clubul Sportiv Știința Petroșani, Rugby Club Gura Humorului, Clubul Sportiv Municipal Suceava, C.S.U. Arad repsectiv C.S.U.Alba Iulia, în timp ce din grupa B vor face parte Clubul Sportiv Dinamo București, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, Clubul Sportiv Năvodari, Rugby Club Bârlad, Clubul Sportiv Municipal Galați, Rugby Club Grivița București în speță Clubul Sportiv Politehnica Iași.
Oficialii clubului băimărean spun că potrivit altgoritmului, în faza grupelor fiecare echipă va juca 6 respectiv 7 partide, urmând ca primele două clasate să se califice în faza play-off-ului, în timp ce restul echipelor vor evolua în play-out. În play-off vor fi programate pe sistem tur-retur câte 6 jocuri pentru fiecare echipă, urmând ca în semifinală se se întâlnească ocupantele locurilor 1 cu 4 respectiv 2 cu 3. În play-out cele 11 formații vor juca câte 10 partide de echipă.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu