Peștele care e la fel de sănătos ca somonul, dar e de 10 ori mai ieftin. Puțini români îl mai includ în meniu

Ad imageAd image

Peștele care are mai multe beneficii pentru organism decât somonul. Nu mulți români aleg să îl pună pe masă, în fiecare săptămână.

Peștele este unul dintre alimentele ce sunt recomandate a fi consumate zilnic. De obicei, mulți români stau departe de el din cauza prețului piperat pe care îl are. Dar, nu este neapărat necesar să pui pe masă somon, ci poți apela la un pește la fel de bun, însă, mult mai ieftin.

Peștele este unul dintre cele mai versatile alimente existente. Acesta poate fi preparat sub diverse forme și toate sunt la fel de delicioase. De obicei, mulți preferă somonul, însă prețul lui deloc mic îi face pe români să îl consume destul de rar.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că somonul este unul dintre cele mai delicioase tipuri de pește. Însă, nu este singurul. Mai există un tip de pește care este la fel de bun, iar prețul lui nici nu este atât de mare.

În ciuda faptului că toată lumea aleargă după somon și păstrăv, un alt tip de pește, de 10 ori mai ieftin și mai util este hamsia. Beneficiile hamsiei au fost recunoscute inclusiv de medici și de specialiștii în nutriție.

Medicul de origine rusă Elena Solomatina a vorbit despre cât de important este consumul de hamsie. Potrivit ei, aproape toată lumea ar trebui să încerce să includă acest tip de pește în alimentație.

Poate că nu mulți știu, dar hamsia are de 15 ori mai multe beneficii decât somonul și conține și mai multe vitamine decât peștii scumpi. Printre cele mai cunoscute vitamine ce se regăsesc în somon se numără vitamina A, D, E și F.

De asemenea, hamsia mai conține și fosfor, calciu, iod, magneziu. Cei care aleg să consume acest tip de pește asigură organismului doza recomandată de zinc, sodiu, crom, fier și sulf.

La fel ca orice alt tip de pește, hamsia conține acizi grași-omega 3 care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. Acest pește mai este benefic, printre altele și pentru sănătatea sistemului nervos, pentru articulații și pentru oase.

De obicei, este recomandat ca cel puțin o dată pe săptămână să se consume pește. Pentru ca nutrienții lui să fie cât mai bine păstrați, acesta nu trebuie prăjit excesiv, în baie de ulei.

Cel mai bine pentru organism și pentru digestie este ca peștele să fie gătit la cuptor. Pentru că este un preparat destul de slab, acesta poate fi însoțit de diverse garnituri, în special, de legume.

fanatik.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu