Trecerea in noul an se va face cu toate locurile ocupate pentru majoritatea pensiunilor turistice din Maramures. Meniul pentru noaptea de Revelion costa intre 100 lei si 250 de lei, in functie de pensiune. Printre perparatele traditionale se regasesc si alte specialitati, printre care curcan umplut sau pastrav prajit.
Meniul la pensiunea Floare de Colti din Baia Mare ajunge pana 250 lei (cina revelion + masa festiva de a doua zi), si contine indeosebi preparate traditionale. Astfel, turistii se vor putea delecta cu aperitiv rece, pastrav prajit cu lamaie, Muschiulet de porc impanat servit cu cartofi natur, sarmale cu mamaliga, si bineinteles desert.
La pensiunea Vanatorul din Borsa, masa de Revelion costa 100 de lei pentru o persoana, la fel ca si anul trecut. „Meniul e unul traditional, nimic iesit din tipare. Toate locurile sunt ocupate”, ne-a informat administratoarea pensiunii.
Pensiunea Casa Popan din Sighetu Marmatiei va fi si ea plina in noaptea dintre ani, toate locurile fiind ocupate cu multe zile inainte. „Meniul din seara de Revelion costa 100 de lei, iar camera pe noapte tot 100 de lei. Masa de Revelion contine curcan umplut cu varza calita, sarmale cu carnati de casa, ciorba de perisoare, racituri, salata de boeuf. La desert avem tort si ciocolata de casa”, a spus administratoarea pensiunii.
Vlad HERMAN