- Publicitate -
Ad imageAd image

Orban: Capacitatea de producţie a izoletelor va creşte; Guvernul va achiziţiona astfel de echipamente prin ONAC sau MApN

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Capacitatea de producţie a izoletelor va creşte, iar Guvernul va achiziţiona astfel de echipamente prin ONAC sau Ministerul Apărării, a declarat, vineri, premierul Ludovic Orban, informeaza AGERPRES.

„Felicit Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, ROMARM-ul şi Stimpex să introducă în fabricaţie izolete, care sunt atât de necesare în situaţia epidemiei de coronavirus pentru transportarea bolnavilor sau transportarea persoanelor în condiţii de izolare perfectă. Capacitatea de producţie a izoletelor va creşte şi în ceea ce ne priveşte vom achiziţiona, atât prin ONAC, prin Ministerul Apărării şi prin alte entităţi ale statului, aceste produse pentru a le pune rapid la dispoziţia ambulanţelor, la dispoziţia spitalelor pentru a putea fi utilizate cât mai rapid”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul participă împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, la recepţia primului lot de Sisteme de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici – BIOEVAC, de concepţie românească, ce urmează să intre în dotarea MApN, şi la prezentarea prototipului modulului pentru izolare a personalului contaminat cu agenţi biologici, inclusiv SARS-CoV-2.

Cercetătorii ştiinţifici din Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM) au realizat, într-un timp record, un sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici – BIOEVAC (tip izoletă), a informat, pe 20 martie, Ministerul Apărării Naţionale.

„Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplineşte standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infestate”, a precizat ministerul.

Prototipul a fost finalizat în data de 16 martie, fiind realizat în colaborare cu operatorul economic Stimpex SA, specializat în producţia de echipamente de protecţie CBRN, care a pus la dispoziţia echipei de cercetare, cu titlu gratuit, materiale, materii prime şi manopera, având la bază proiectul de cercetare realizat în cadrul MApN.

TAGGED:
Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu