- Publicitate -
Ad imageAd image

Nicolae Boitor, in vizorul DNA – „Directorul Copiilor” nu stie nimic de dosarul legat de lucrarile firmei Getmar la Centrul de Recuperare de la Sighet

Ad imageAd image

Cercetarile in dosarul inregistrat la DNA, legat de lucrarile de reparatii la Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Sighetu Marmatiei, executate de SC Getmar, s-au extins. Procurorii anticoruptie investigheaza si alte lucrari ale acestei societati comerciale, unele executate in alte judete ale tarii.

In dosarul DNA apar si sefii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures. Pe surse am aflat ca Nicolae Boitor, directorul institutiei, precum si Maria Griguta, directorul economic, se afla pe lista celor vizati.

Contactat telefonic, Nicolae Boitor a declarat ca nu stie nimic de existenta dosarului. In schimb, Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean Maramures, a afirmat, in repetate randuri, ca a pus la dispozitia DNA anumite acte referitoare la lucrarile respective.

Imobilul din Sighet a intrat in reabilitare in anul 2006. Initial, licitatia a fost castigata de SC Omega SRL, firma viceprimarului liberal din Sighet, Ovidiu Nemes. Lucrarea trebuia finalizata in decurs de cateva luni, dar din cauza faptului ca banii de la bugetul statului veneau cu intarziere, reabilitarea nu s-a definitivat nici dupa doi ani.

A avut loc o noua licitatie, in cursul anului 2008, castigata de AMB 3000. Aceasta a fost contestata de Getmar, care a reusit sa obtina, intr-un final, lucrarile, desi oferta financiara era cu peste 1,5 miliarde lei mai costisitoare decat cea a firmei AMB 3000.

Acum, sefii DGASPC vor trebui sa dea explicatii pentru modul in care licitatia a fost castigata de Getmar si motivul organizarii unei noi licitatii. De asemenea, DNA are in vedere si modul in care Getmar a realizat lucrarile in valoare de peste 20 miliarde lei vechi. Valoarea totala a proiectului a fost de aproximativ 35 miliarde lei vechi. Lucrarile executate de firma lui Ovidiu Nemes, in valoare de 13 miliarde lei vechi, nu au fost verificate de DGASPC in momentul organizarii unei noi licitatii. Acum, doar DNA mai poate face lucrul acesta.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu