- Publicitate -
Ad imageAd image

Mii de restaurante și baruri care se închid în Marea Britanie enumeră creșterea facturilor printre presiunile cu care se confruntă

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Mii de baruri, restaurante și pub-uri din Marea Britanie își trag obloanele pentru ultima dată, în condițiile în care chiriile necontrolate, costurile de producție și rezervările care nu se prezintă continuă să afecteze industria, transmite The Independent.

Au fost mai mult de 10 închideri în fiecare zi, potrivit datelor din industrie, care au arătat că numărul de localuri cu licență din Marea Britanie a scăzut cu 3,6%, de la 103 682 la 99 916 în anul care a luat sfârșit în septembrie.

Aceasta marchează prima dată când numărul total a scăzut sub 100.000 în istoria cercetării, potrivit celor mai recente cifre ale grupului de consultanță CGA.

Industria hotelieră spune că se prăbușește sub presiunile comune ale facturilor la energie, chirie și mâncare care cresc vertiginos, ale lipsei de personal și ale rezervărilor care nu se prezintă, pe fondul crizei continue a costului vieții și a efectelor Covid și Brexit.

Celebrul bucătar și restaurator Tom Kerridge a declarat pentru The Independent că sectorul hotelier se confruntă cu „o serie de probleme masive”, afacerea sa pierzând mai mult de 1 milion de lire sterline de când pandemia de COVID-19 a lovit.

În urma Brexitului, bucătarul de televiziune a declarat că inflația alimentelor și personalul au fost ambele probleme majore, lipsa de personal împingând costurile de angajare la rate inaccesibile. Cu toate acestea, el a spus: „Cea mai mare presiune, ceea ce i-a făcut pe oameni să se prăbușească, este costul energiei”.

Restaurantul emblematic al lui Kerridge, The Hand & Flowers, din Marlow, care este singurul pub din Marea Britanie cu două stele Michelin, a fost cotat cu o creștere de 700% la facturile de utilități anul trecut, a spus el.

Integral pe g4media.ro

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu