- Publicitate -
Ad imageAd image

Masuri stabilite de CJSU Maramures pentru perioada codului portocaliu

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Pe perioada atentionarilor meteorologice, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures (CJSU) a dispus cateva masuri si recomandari atat pentru institutii cat si pentru cetateni.

Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures: “S-a activat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, grupurile de suport tehnic, grupul operativ de la ISU si grupul operativ de la SGA. Au fost avertizate Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta si s-a procedat la verificarea stocurilor de interventie si a utilajelor de deszapezire. Astfel, Sectia de Drumuri Nationale detine 2.000 tone sare si 1.350 tone nisip, dar si 42 tone clorura de calciu. Sunt operationale 50 de utilaje. Societatea Drumuri – Poduri Maramures are in stoc 800 tone sare, 2.000 tone nisip si 58 utilaje operationale. Totodata este asigurat carburantul necesar pentru interventie. Sunt pregatite echipele de interventie pentru remedierea, in situatia aparitiei unor deficiente la serviciile de utilitate publica (energie electrica, gaz, apa). Iazurile de decantare sunt monitorizate. A fost instituit serviciul de permanenta la unitatile administrativ-teritoriale aflate sub incidenta avertizarii meteorologice de cod portocaliu.”

Buca a mai precizat faptul ca Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures si Serviciul Politiei Rutiere Maramures va monitoriza desfasurarea traficului rutier in pasurile montane si pe sectoarele de drumuri publice din zonele aflate sub atentionarea meteorologica.

In acest sens, CJSU Maramures recomanda conducatorilor de autovehicule sa verifice starea de practicabilitate a sectoarelor de drumuri publice inainte de a se deplasa la telefoanele 0262 211789 drumuri nationale, respectiv 0262214101 drumuri judetene.

Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures: “Este important pentru conducatorii auto aflati in trafic sa isi adapteze viteza la conditiile de drum si la cele meteorologice, sa foloseasca frana de motor la reducerea vitezei, sa evite efectuarea depasirilor, sa nu bruscheze comenzile autovehiculelor, sa pastreze o distanta de siguranta care sa permita oprirea vehiculelor in conditii de siguranta.

De asemenea, populatia trebuie sa fie atenta la rafalele puternice de vant si sa evite trecerea prin apropierea imobilelor aflate in constructie, a copacilor, stalpilor, panourilor publicitare, constructiilor cu elemente de arhitectura care pot fi dislocate de rafalele de vant si care le pot pune viata in pericol. Proprietarii de autovehicule sunt sfatuiti sa nu-si parcheze masinile sub copacii izolati sau in apropierea unor arbori care pot fi prabusiti de vijelie si produce daune. Aceeasi sugestie este de a nu lasa autoturismele nesupravegheate in apropierea stalpilor, panourilor publicitare, constructiilor cu elemente de arhitectura ce pot fi dislocate, precum si a imobilelor aflate in constructie sau care sunt dezafectate si a caror elemente de constructii se pot prabusi pe autovehicule.”

In cazul afectarii de catre vantul puternic al unor stalpi de la retelele de iluminat public sau ruperii unor cabluri electrice, cetatenii sunt indemnati sa nu atinga stalpii sau firele cazute la pamant.

Cetatenii sunt rugati sa anunte, prin sistemul unic de apeluri de urgenta 112, aparitia unor probleme generate de viscol si intensificarile de vant.

Turistilor care se aventureaza pe traseele montane li se recomanda sa isi anunte prezenta in zona, jandarmilor montani si salvamontistilor, pentru a nu fi in situatia de a fi expusi unor pericole care sa le puna in primejdie viata.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu