- Publicitate -
Ad imageAd image

Maramuresul a participat la Targul National de Produse Ecologice, Traditionale si Naturale, cu prajituri – Acestea s-au vandut ca… painea calda

Ad imageAd image

Bucurestenii s-au inghesuit, sambata si duminica, sa cumpere produsele „fara TVA marit” ale producatorilor veniti la cea de-a cincea editie a Targului National de Produse Ecologice, Traditionale si Naturale.

Hamsiile, pastravul, rulada dobrogeana „Pestera” din pulpa de berbecut, placinta dobrogeana, prajiturile din Maramures, branzeturile de Bran, mezelurile preparate de cei de la societatea Toto dupa retete traditionale ardelenesti, dulceturile si painea pe vatra au atras sute de cumparatori. Toti cei care vin la targul din parcul de la „Agronomie” spun ca vor „sa manance simplu, natural si sanatos, ca pe vremea bunicilor nostri”.
Braga de la Galati a fost cea mai vanduta bautura, peste 500 de litri, dar nici palinca de Maramures, de la Constantin Lipotean, nu a fost mai prejos, bucurestenii cumparand peste 40 de litri. De la acelasi producator maramuresan, bucurestenii au cumparat toate cele 18 borcanele de dulceata de nuci verzi care fusesera aduse „doar pentru a testa piata”. Tot de la standul acestui producator, bucurestenii au cumparat peste 20 de litri de hidromel si multe borcanele cu dulceata de visine.

Nimeni nu a plecat de la targ fara cateva prajituri pregatite de Gina Discalicau, care a terminat, pana duminica la pranz, toate cele 40 de kilograme de prajituri si placinte aduse din Baia Mare.

Painea pe vatra facuta de Camelia Naulea, la PinoPan, o mica unitate de productie din Bucuresti, specializata in produse de panificatie care nu contin adaosuri de premix, amelioratori si coloranti, din retete speciale sau traditionale a fost cumparata de mai toti bucurestenii care au venit la targ.

Acestia s-au oprit minute bune si la un pahar de vin Pelin sau, dupa preferinte, cu bere, KlaussWies si Driver, fabricata in Galati dupa o reteta austriaca.

Colacii secuiesti Kurtos Kalacs au avut, de asemenea, mare cautare, ca si sarmalutele „asezonate” cu un vin de la Domeniile Dealul Mare – Merlot, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Burgund Mare, Riesling, Feteasca Alba, Muscat Ottonel.

Evenimentul s-a desfasurat in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu – Sisesti” (ASAS), de vineri pana duminica, intre orele 9 si 18.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu