MARAMUREȘ – S-a folosit de diplome false pentru a ajunge la niște funcții. A fost și secretar de primărie

Ad imageAd image

La noi orice se poate. Un fost secretar al Primăriei Oncești a fost condamnat de instanța de judecată la finele lunii trecute la închisoare cu suspendare pentru săvărșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, printre altele. Adică s-a folosit de diplome false pentru a accede la niște funcții. Vorbim de condamnare fără acord de recunoaştere, potrivit instanței de judecată. Mai mult, femeia va trebui să presteze și muncă în folosul comunității, fără a fi plătită.

„Soluția pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 2 şi 10 noul Cod de procedură penală condamnă pe inculpatul MĂRAN ILEANA, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, prev de art 320 alin 1 Cod penal, cu aplicarea art 35 alin 1 Cod penal, cu aplicarea art. 375 Cod Procedură Penală, la pedeapsa de 8 luni închisoare şi uz de fals, în formă continuată, prev de art 323 alin 1 Cod penal, cu aplicarea art 35 alin 1 Cod penal, cu aplicarea art. 375 Cod Procedură Penală, la pedeapsa de 6 luni închisoare, În temeiul dispoziţiilor art. 38 alin. 1 şi 39 alin. 1 lit. b cod penal aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea, respectiv închisoarea de 8 luni închisoare, la care se adaugă o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 2 luni, urmând ca inculpatei să i se aplice în final pedeapsa de 10 luni închisoare.

În temeiul art. 91, 92 C.p. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, precizează instanța de judecată.

Pe durata termenului de supraveghere inculpata va trebui să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Maramureş, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

„În temeiul art. 93 alin. 2 C.pen., inculpata va frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţiile din comunitate. Conform art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o munca neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 70 zile. Inculpata va presta muncă neremunerată în cadrul Primăriei Bârsana sau al Primăriei Onceşti. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen. Constată că Universitatea ,,Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca-Facultatea de Drept, cu sediul în mun Cluj Napoca, str Avram Iancu, nr 11, jud Cluj nu s-a constituit parte civilă în cauză. Respinge cererea de desfiinţare totală a Diplomei de Licenţă nr. 1682 din 26.06.2006 emisă aparent de Universitatea ,,Babeș-Bolyai,, din Cluj Napoca – Facultatea de Drept şi a Diplomei de Licenţă seria U nr 0138100 din 29.09.2006 emisă aparent de Universitatea ,,Babeș-Bolyai,, din Cluj Napoca – Facultatea de Drept. În temeiul art. 274 alin. 1 noul Cod procedură penală, inculpatul va fi obligat să plătească statului suma de 750 lei cu titlu de cheltuieli judiciare”, precizează instanța de judecată sigheteană.

Bineînțeles că decizia poate fi atacată.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu