Maramureș – bucătărie fără frontiere, un proiect care își propune să aducă în prim-plan rețete tradiționale păstrate de-a lungul generațiilor

Ad imageAd image
Oferte turism în Grecia 2026 cu plecări din Baia Mare și Cluj. Vezi toate zborurile.Oferte turism în Grecia 2026 cu plecări din Baia Mare și Cluj. Vezi toate zborurile.

Cum arăta masa de sărbătoare în casele de odinioară din Maramureș? Ce secrete culinare păstrau socăcițele pentru zilele de nuntă? Proiectul „Maramureș – bucătărie fără frontiere” își propune să aducă la viață aceste povești – se arată pe pagina de Facebook Maramureș – bucătărie fără frontiere.

Astfel, la Muzeul Satului Maramureșean din Sighet vor fi organizate ateliere gastronomice tematice: Despre pâine – povestea celui mai simplu și important aliment; Dulcele copilăriei – rețete de dulciuri tradiționale care aduc amintiri; Cum uscam legume și fructe pentru iarnă – tehnici vechi și valoroase; Murături, gemuri, compoturi – arome păstrate peste anotimpuri.

”Descoperiți o lume în care tradiția și diversitatea se întâlnesc în farfurie! Proiectul nostru urmărește să aducă în prim-plan rețete tradiționale păstrate cu grijă de-a lungul generațiilor din Maramureșul istoric. Împreună cu socăcițele și specialiștii muzeului, vom recrea povești culinare uitate, transformându-le în experiențe interactive pentru toată familia”, anunță organizatorii. Perioada proiectului: februarie – noiembrie.

Citește și: Finanțare pentru restaurarea Casei memoriale Stan Ioan Pătraș din Săpânța

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu