Cum arăta masa de sărbătoare în casele de odinioară din Maramureș? Ce secrete culinare păstrau socăcițele pentru zilele de nuntă? Proiectul „Maramureș – bucătărie fără frontiere” își propune să aducă la viață aceste povești – se arată pe pagina de Facebook Maramureș – bucătărie fără frontiere.
Astfel, la Muzeul Satului Maramureșean din Sighet vor fi organizate ateliere gastronomice tematice: Despre pâine – povestea celui mai simplu și important aliment; Dulcele copilăriei – rețete de dulciuri tradiționale care aduc amintiri; Cum uscam legume și fructe pentru iarnă – tehnici vechi și valoroase; Murături, gemuri, compoturi – arome păstrate peste anotimpuri.
”Descoperiți o lume în care tradiția și diversitatea se întâlnesc în farfurie! Proiectul nostru urmărește să aducă în prim-plan rețete tradiționale păstrate cu grijă de-a lungul generațiilor din Maramureșul istoric. Împreună cu socăcițele și specialiștii muzeului, vom recrea povești culinare uitate, transformându-le în experiențe interactive pentru toată familia”, anunță organizatorii. Perioada proiectului: februarie – noiembrie.
Citește și: Finanțare pentru restaurarea Casei memoriale Stan Ioan Pătraș din Săpânța