Managerul Alexandru Oros: „Suntem preocupaţi de calitatea infrastructurii medicale şi a serviciilor oferite de spitalul nostru”

Ad imageAd image

Consiliul Județean Maramureș a decis investirea a 10 milioane de lei, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare-POIM, pentru asigurarea unor servicii medicale performante prin îmbunătățirea infrastructurii electrice, de ventilare şi tratare a aerului şi de modernizare a infrastructurii de fluide medicale la Spitalul Județean de Urgență “Dr Constantin Opriş” Baia Mare.

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Dr Constantin Opriş” Baia Mare își duce mai departe misiunea nobilă de a oferi pacienților servicii medicale de calitate, în toate specialitățile medico-chirurgicale. După o perioadă foarte grea în care secțiile clinice au contribuit din plin la tratarea a mii de pacienți confirmați COVID, majoritatea având și alte afecțiuni, echipa de conducere a spitalului reevaluează permanent prioritățile, nevoile și strategia spitalului, o strategie care pune în centrul ei pacientul.

În acest sens, a început implementarea proiectului inițiat în luna martie a acestui an, proiect ce vizează ”Instalarea unui sistem de detectare/semnalizare/alarmare a concentrației de oxigen și modernizarea/extinderea infrastructurii electrice și de fluide medicale în cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, Baia Mare”.

Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii electrice, de ventilare şi tratare a aerului existentă la SJU Baia Mare, cu scopul creşterii calităţii actului medical, consolidarea capacităţii de reacţie a spitalului la criza de sănătate publică provocată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, prin modernizarea infrastructurii de fluide medicale.

Principalele obiectivele ale proiectului sunt:realizarea unei instalații de detecție, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen admisă în atmosferă pentru 25 de saloane din cadrul spitalului; extinderea și modernizarea instalației de fluide medicale pentru un număr de 180 de paturi in cadrul Spitalului Județean, inclusiv dotarea cu un nou tablou de alarmare și monitorizare pentru trei gaze medicale (oxigen, aer comprimat medical și vacuum);extinderea și modernizarea instalației electrice existente prin: instalarea unui grup electrogen de capacitate 500kVA (radiologie), a unui grup electrogen de capacitate 250kVA (pentru centrala termică, pompe de incendiu și alți consumatori), a unei surse neîntreruptibile UPS trifazic cu o capacitate de 500 kVA (radiologie), a unui număr de 67 de module lumină și priză la capul pacientului și extinderea rețelei electrice existente cu 12.230 ml de cabluri electrice noi.
Un alt obiectiv care va fi realizat odată cu acest proiect este dispunerea de un generator propriu de fluide medicale, de oxigen, care va reduce foarte mult cheltuielile spitalului. Acest generator va fi practic un producător de oxigen, iar astfel va scădea cantitatea de oxigen cumpărată.

Valoarea lucrărilor se ridică la 10 milioane de lei, în baza proiectului care vizează creşterea siguranţei pacienţilor spitalului din municipiul Baia Mare, proiect cu finanţare europeană câştigat de Consiliul Judeţean Maramureș. De asemenea, proiectul prevede amenajarea unor sisteme de detectare, semnalizare şi alarmare la incendiu, precum şi în cazul depăşirii concentraţiei maxime de oxigen în cadrul instituţiei sanitare aflate în subordinea forului administrativ judetean.

„Suntem preocupaţi de calitatea infrastructurii medicale şi a serviciilor oferite de spitalul nostru. Ne dorim ca prin intermediul acestei investiţii să contribuim şi mai mult la protejarea vieţii şi a sănătăţii pacienţilor, precum şi la asigurarea climatului optim de funcţionare a unităţii medicale”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență, Alexandru Oros.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu