Ludovic Orban: Nu cred că această criză şi-o doresc românii şi trebuie încheiată cât mai repede

Ad imageAd image

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a afirmat duminică, la Târgu Mureş, că actuala criză politică nu este dorită de români şi din acest motiv trebuie încheiată cât mai repede, informează AGERPRES.

„Românii ne-au votat pentru că le-am garantat patru ani de pace, de construcţie şi de dezvoltare, patru ani în care să fim preocupaţi de servirea interesului public, creşterea calităţii vieţii şi creşterea veniturilor cetăţenilor, deci atingerea obiectivelor din programul de guvernare care sunt în interesul general şi care servesc intereselor fundamentale ale României. Nu cred că această criză, care a fost provocată de nişte decizii asupra cărora eu nu m-am putut pronunţa pentru că nu am fost consultat şi nu mi-am dat acordul, nu cred că această criză şi-o doresc românii şi această criză trebuie încheiată cât mai repede. Din punctul meu de vedere nu există altă coaliţie care să poată asigura o bună guvernare, decât coaliţia formată din Partidul Naţional Liberal, USR PLUS şi UDMR, cu sprijinul grupului minorităţilor. Orice altă formă de construcţie a unei majorităţi parlamentare care să includă dependenţa sau participarea PSD-ului, eu o consider toxică, nocivă pentru România şi nu voi susţine niciodată ca preşedinte al PNL o astfel de formă de înţelegere”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a spus că şi-a îndeplinit obligaţiile constituţionale şi legale şi a convocat Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului pentru a se prezenta moţiunea, dar au fost prezenţi doar 12 membri ai BPR atât la prima, cât şi la a doua convocare, însă speră ca luni să fie prezenţi reprezentanţii tuturor formaţiunilor politice.

Orban a arătat că, în caz contrar, se prelungeşte derularea procedurii cu privire la moţiunea de cenzură.

„Primul pas este prezentarea moţiunii de cenzură în Birourile Permanente Reunite, al doilea pas este comunicarea către Guvern, ulterior tot BPR stabilesc calendarul, mai precis când se citeşte şi când se dezbate şi se votează, conform procedurilor constituţionale şi regulamentare. De la momentul în care demarează procedura, prezentarea în Birourile Permanente Reunite, în maximum cinci zile trebuie citită moţiunea şi după trei zile trebuie dezbătută şi votată”, a precizat liderul PNL.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu