- Publicitate -
Ad imageAd image

Jandarm clujean prins băut la volan. Băuse cu prietenii în Suciu de Sus. Decizia Tribunalului Militar Cluj

Ad imageAd image
Ad imageAd image

În luna iulie a anului trecut, sergentul major Florin Laza, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj, de loc din Suciu de Sus, era prins băut la volan de polițiștii rutieri. Avea o alcoolemie de 1,77 la mie. Recent Tribunalul Militar Cluj a dat o sentință în acest caz.

„Conform buletinului de analiză toxicologică – alcoolemie nr. 1151 din data de 17.08.2022, emis de SjML Maramureș, inculpatul Laza Florin avea o concentrație alcoolică de 1,77 g/1 alcool pur în sânge (proba I – recoltată la ora 01,55), respectiv 1,53 g/1 alcool pur în sânge (proba a Il-a – recoltată la ora 02,55)”, se arată în documentul procurorilor.

Dat fiind că emana halenă alcoolică, inculpatul Laza Florin a fost testat cu aparatul etilotest … și a rezultat o valoare de 0,65 mg/I alcool pur în aerul expirat. … Audiat în cauză de procurorul militar în calitate de suspect, apoi în calitate de inculpat, în prezența avocatului său ales, numitul Laza Florin arată că, la data de 09.07.2022, era în concediu acasă la părinții săi, în localitatea Suciu de Sus (jud. Maramureș). Dat fiind că fratele său venise anterior din Germania, inculpatul, împreună cu el și cu alți câțiva prieteni, au sta de povești în fața blocului până noaptea târziu, timp în care a consumat intermitent 3-4 sticle de bere alcoolizată, fără aport alimentar în ziua respectiv”, potrivit celor de la foaiatransilvana.ro.

„În temeiul art.396 alin.(1), alin.(4) şi alin.(10) C.pr.pen. raportat la art.83 C.pen., stabileşte pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, în sarcina inculpatului sg. maj. L F , sub aspectul săvârşirii infracţiunii de săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Dispune amânarea aplicării pedepsei închisorii de 1 an 6 luni închisoare, stabilită în sarcina inculpatului, prin prezenta hotărâre pe durata unui termen de supraveghere stabilit conform dispoziţiilor prev. de art.84 C.p., de 2 (doi) ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În temeiul art.85 alin.(1) C.p. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere : a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta ; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa ; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea ; d) să comunice schimbarea locului de muncă ; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art.86 alin.(1) C.p. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art.85 alin.(1) lit.”c” – “e” se comunică Serviciului de Probaţiune Cluj. În temeiul art. 85 al. 2 lit.b C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 40 zile, în condiţiile stabilite de Serviciul de Probaţiune Cluj, supravegherea executării acestei obligaţii urmând a se face de către Serviciul de Probaţiune Cluj. În temeiul art.404 alin.2 C.pr.pen. şi art.51 alin.1 din Legea nr.253/2013, având în vedere şi conţinutul Bazei instituţiilor din comunitate constituită în acord cu prevederile Legii nr.252/2013 şi ale Legii nr.253/2013, inculpatul va avea posibilitatea să execute obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj.

Potrivit disp.art.52 alin.1 şi 2 din Legea nr.253/2013 munca neremunerată în folosul comunităţii se execută într-un interval de cel mult 6 luni de la data începerii prestării muncii, două ore de activitate prestată efectiv echivalând cu o zi de muncă. În temeiul art.85 alin.2 lit.g C.pen., impune inculpatului obligaţia de a nu conduce nicio categorie de vehicule pe durata termenului de supraveghere. În temeiul art.404 alin.(3) C.p.p. atrage atenţia inculpatului asupra conţinutului dispoziţiilor art.88 C.p. şi art.89 C.p. şi a căror nerespectare atrag revocarea sau anularea beneficiului amânării aplicării pedepsei închisorii. În temeiul art.274 alin.(1) C.p.p. obligă pe inculpatul, să achite suma de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (din care suma de 106,95 lei reprezintă cheltuielile din faza de urmărire penală)”, se arată în decizia Tribunalului Militar Cluj.

FOTO Laza Florin/facebook

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu