- Publicitate -
Ad imageAd image

Isus din Nazaret a fost „Fiul omului” – Jertfa Sa pe Golgota ne-a impacat cu Dumnezeu

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Expresia „Fiul omului” se gaseste de 81 ori in evanghelii si, in toate aceste cazuri, cei patru evanghelisti redau afirmatiile lui Isus din Nazaret. O singura data este folosita de catre diaconul Stefan, (Fapt. Ap., 7:56) si tot o singura data o gasim in cartea Apocalipsei (1:13).

Isus din Nazaret care poarta si acest nume de Fiu al omului este Unicul Fiu nascut al lui Dumnezeu, dar pentru a rascumpara omenirea din pacatul stramosesc a venit pe pamantul nostru, s-a intrupat in fecioara Maria devenind Fiu al omului. Venirea lui Isus pe pamant este o taina care a framantat multe capete luminate veacuri in sir, dar tocmai in aceasta consta intregul mister al mantuirii noastre.

Daca il privim pe Fiul omului la inceputul activitatii Sale mesianice, cu viata Lui modesta, deosebita de a tuturor oamenilor, iar apoi urcand cu crucea-n spate via dolorosa semnand cu sangele Sau actul final al rascumpararii, ramanem coplesiti de iubirea altruista si de puterea jertfei ce s-a consumat pe Golgota.

Nu numai urmasii credinciosi ai lui Isus trebuie sa i se inchine, sa-i admire Intelepciunea, daruirea de Sine si frumusetea Caracterului, ci intreaga omenire ar trebui sa-i aduca in fiecare zi un omagiu de multumire, pentru ce a facut El fata de rasa cazuta, restabilind relatia omului cu Dumnezeu. Dar, stupoare! In toate generatiile de ieri si azi au existat oameni care neaga existenta, chiar si istorica a lui Isus.

Altii admit ca a fost o realitate istorica, dar neavand acces la stiinta indistructibila a lui Dumnezeu, ii tagaduiesc originea cereasca. Altii sunt atat de perfizi, incat nu-L neaga, dar iL adultereaza si se folosesc de El pentru meschine interese. Sunt putini cei care in intervalul existentei lor au peregrinat la marginea tacutului pustiu, ca sa asculte vocea blanda a Celui care a spus: Eu sunt calea, adevarul si viata.”

Sunt semnificative si pline de consistenta cuvintele marelui Rousseau care a scris despre Isus: „… ce curatenie, ce blandete, ce gratie contin invataturile Sale! Si cata intelepciune cuprind cuvintele Sale! Ce prezenta de spirit, delicatete dovedesc raspunsurile Sale! . . .cele povestite despre Socrate nu sunt atat de bine dovedite ca si cele ce privesc pe Isus, si totusi nimeni nu le pune la indoiala.”
De catre Napoleon, Fiul omului este vazut astfel: „De la inceput pana la sfarsit Isus este acelasi; maiestuos si simplu, infinit de bland si infinit de sever. Vesnic acelasi in vorba si fapta, El este luminat, consistent si calm. Se spune ca sublimul este un atribut al divinitatii; ce nume vom da Aceluia al carui caracter cuprinde toate elementele sublimului?”
Limbajul omenesc este incapabil sa cuprinda frumusetea unui caracter perfect. Prin jertfa Sa, Isus a scos la lumina valoarea dragostei lui Dumnezeu. A facut posibila transformarea vremelnicului in eternitate. Sacrificiul lui Isus nu-l vom putea rasplati niciodata, dar ne vom putea arata mereu recunostinta prin iubirea si credinta noastra, plecandu-ne cu smerenie la picioarele Sale, marturisind ca Fiul omului este cu adevarat Fiul lui Dumnezeu.

Iuliu DRAGOS

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu