Criza deșeurilor în județul Maramureș, generată mai ales de nefinalizarea depozitului de la Sârbi, pare departe de a se fi încheiat.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a atras atenția că dacă nu se găsește o locație unde să fie depozitate deșeurile, costurile pentru populație și administrațiile publice locale ar putea crește foarte mult.
Acesta mai spune că se încearcă găsirea unei variante optime.
”Am încercat și încerc să găsesc variante împreună cu colegii mei. Din păcate ne lovim de un zid atât din partea unor administrații publice locale, cât mai ales din partea cetățenilor care nu doresc, pe bună dreptate, depozitarea pe raza UAT-ului lor a deșeurilor.
Însă atrag atenția că fiecare localitate din județul Maramureș produce deșeuri, fiecare localitate din județul Maramureș are nevoie de o soluție, fiecare cetățean din județul Maramureș are nevoie de o soluție. Dacă nu înțelegm lucrul acesta avem o problemă la nivel județean”, a arătat Ionel Bogdan, într-o conferință de presă.
El consideră că varianta Șomcuta Mare este una fezabilă și că ar exista și altele, dar totul e la mâna Consiliilor Locale.
”Din luna noiembrie tot discut variante. Varianta propusă la Șomcuta este una fezabilă. La fel cum există și alte variante fezabile, dar trebuie să existe și intenția Consiliilor Locale de a sprijini astfel de variante. Orice depozit temporar avem obligația ca în trei ani de zile să îl închidem”, a mai precizat președintele CJ.
Vlad HERMAN