ÎN SIGHET – Fotografii inedite cu animalele pădurilor din Maramureș

Ad imageAd image

Cei de la WWF Romania au anunțat că au inaugurat la Muzeul Maramureșului din Sighetu Marmației o expoziție fotografică care reprezintă fauna sălbatică din Maramureș.

„Fotografiile sunt expuse în câteva din casele din cadrul Muzeului Satului Maramureșean, și prezintă natura sălbatică surprinsă în cadrul proiectelor noastre din județul Maramureș. Prin această expoziție punem bazele regenerării valorilor și bunăstării spațiului rural tradițional prin promovarea unei abordări durabile a dezvoltării locale”, arată WWF Romania.

„Muzeul Satului Maramureșan din Sighetu-Marmației și WWF România, într-o inițiativă comună, au organizat o expoziție permanentă de fotografie în Casa Dunca de Șieu, una dintre casele complexului muzeal. Fotografiile surprind imagini din aria naturală protejată Codrii Seculari de la Strâmbu Băiuț (sit UNESCO), locul unde se găsesc, așa cum le numim noi, Pădurile de Aur ale Maramureșului. Pentru identificarea și protejarea acestot păduri WWF România și Direcția Silvică Maramureș au făcut eforturi de mai bine de 10 ani și au în vedere continuarea acestor acțiuni. De ce această expoziție la Muzeul Satului Maramureșan? În Maramureș cultura lemnului este încă și azi în viață. Toată averea comunității rurale se fundamenta pe lemn. Cu toate acestea, felul în care pădurea a fost folosită pentru a asigura condițiile de viață ale oamenilor a fost unul sustenabil și integrator pentru că între pădure și om exista o legătură spirituală. Așadar credem că nu era un loc mai potrivit pentru această prezentare a Codrilor Seculari de la Băiuț, pentru că la Muzeul satului Maramureșan adie încă vânt peren”, arată organizatorii evenimentului.

Mai trebuie spus că deschiderea oficială a expoziției va avea loc în data de 24 mai, cu începere  de la ora 16:00, expoziția fiin parte integrantă dintr-o suită de evenimente organizate cu ocazia aniversării a 40 de ani de la deschiderea muzeului – Zilele Muzeului Satului Maramureșan.

FOTO WWF Romania

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu