ÎN ROMÂNIA – Scandal în toată regula la un meci de fotbal după ce au dat foc unui fular cu însemnele echipei adverse

Ad imageAd image

Meciurile de fotbal în România, dar nu numai, pot fi locul de producere a unor evenimente nedorite. Așa s-a întâmplat în weekend, când a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a stopa altercațiile dintre suporteri și forțele de ordine. Mai exact, pe timpul desfăşurării partidei de fotbal dintre echipele ‘ACS Petrolul 52″ şi ‘S.C Fotbal Club FCSB SA” de pe stadionul Ilie Oană, din data de 28 octombrie a.c., suporterii galeriei echipei gazdă au folosit în mod repetat materiale pirotehnice, iar la jumătatea reprizei a doua, acţiunile acestora au culminat cu aprinderea unui fular cu însemnele echipei adverse, fluturându-l în zona publicului.

„Din cauză că grupul de suporteri nu a răspuns solicitărilor angajaţilor firmei de pază sau celor cu responsabilităţi pe linie PSI, această acţiune a pus în pericol siguranţa spectatorilor din peluză, fapt ce a determinat intervenţia unei grupe de jandarmi din cadrul unităţii pentru eliminarea riscului.

Cu ocazia intervenţiei, suporterii au devenit violenţi şi au provocat o altercaţie cu forţele de ordine. În momentul retragerii forţelor de ordine din peluză, un jandarm s-a lovit la piciorul drept, accidentarea nefiind cauzată de acţiunile suporterilor.

Acesta a necesitat îngrijiri medicale de specialitate şi deplasarea la Spitalul de Urgenţă Ploieşti pentru investigaţii. În acest moment, el se află în afara oricărui pericol.

În urma măsurilor de ordine adoptate, au fost constatate şi sancţionate un număr de 14 fapte contravenţionale, la regimul Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, în valoare de 3680 lei , totodata faţă de un număr de 7 persoane fiind dispusă măsura complementară de interzicere a accesului la meciuri de fotbal pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an.

În cazul a 2 persoane au fost întocmite acte de sesizare a organelor de cercetare penală pentru infracţiunea de deţinere fără drept de materiale pirotehnice potrivit Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, respectiv o faptă de deţinere de substanţe interzise potrivit Legii 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, precizează Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești.

În continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu