Imaginea unor copii dintr-o zonă de conflict din Etiopia, desemnată Fotografia Anului 2022 de UNICEF

Ad imageAd image
Children look at books in the library of an elementary school that was damaged during the fightings that broke out in Ethiopia’s Tigray region, in the village of Bisober, on December 9, 2020. The November 14 killings represent just one incident of civilian suffering in Bisober, a farming village home to roughly 2,000 people in southern Tigray. In retrospect, Bisober residents say, the first sign of the conflict came seven months ago, when members of the Tigray Special Forces took over the village elementary

UNICEF a desemnat o imagine care înfăţişează doi copii absorbiţi de lectura unor cărţi în biblioteca devastată de război a unei şcoli primare din regiunea Tigray din Etiopia, realizată de fotograful argentinian Eduardo Soteras, Fotografia Anului 2022, informează DPA, transmite AGERPRES.

”Zâmbetele de pe chipurile lor trădează un moment de fericire. Este un moment rar, în mijlocul distrugerilor şi a violenţei”, a precizat Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii la ceremonia de premiere desfăşurată joi la Berlin.

”Dorinţa copiilor de a descoperi şi de a învăţa lucruri este deseori atât de mare, încât îi face să uite de natura periculoasă a unei situaţii. Acesta este mesajului Fotografiei Anului 2022 desemnată de UNICEF”, a precizat patroana UNICEF Germania, Elke Büdenbender, soţia preşedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

”Imaginea câştigătoare este un îndemn pentru a face tot ceea ce ne stă în putere astfel încât copiii să se poată juca şi învăţa chiar şi în cele mai potrivnice circumstanţe. Întrucât aceasta este singura modalitate prin care îşi pot păstra speranţa şi încrederea în vremuri de război şi crize de altă natură”, a mai spus ea.

Premiul al II-lea a fost acordat unei fotografii realizate de americanul Ron Haviv într-un subsol din Kiev, Ucraina. Imaginea înfăţişează mai mulţi copii refugiaţi în acel subsol din calea bombardamentelor, care privesc într-o carte pentru copii.

Fotograful german Daniel Pilar a primit Premiul al III-lea pentru imagini înfăţişând eleve din Afganistan dintr-o şcoală secretă pentru fete situată în Kabul.

”Setea de cunoaştere şi educaţie este elementul unificator al fotografiilor câştigătoare anul acesta”, a spus Peter-Matthias Gaede, membru al juriului şi al Comitetului UNICEF pentru Germania.

”Mai ales în zonele de conflict şi în ţările afectate de crize, şcolile şi serviciile pentru sprijin psihologic sunt locuri ale speranţei, care stabilizează copiii şi le conferă putere”.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu