Hai s-o lămurim! E Ciucanezul plagiator sau nu? Episodul 3

Ad imageAd image

„Sistemul de securitate internațională colectivă privește următoarele niveluri:

Nivelul național. Fiecare guvern trebuie să-și asume sarcina propriei securități. Forțele armate trebuie să joace rolul asigurator în fața unei intervenții străine, ca și în fața unor acțiuni subversive interne sau a războiului civil. Forțele naționale reprezintă nivelul de bază al securității globale; o țară își asigură propria securitate, dar poate, de asemenea, să participe la acordurile regionale sau internaționale. Prin urmare, forțele naționale trebuie să fie pregătite pentru a participa nu numai la apărarea propriului stat, dar și pentru operații regionale sau internaționale de menținere a păcii.

Nivelul regional. Ideea creării de organizații regionale a apărut odată cu ființarea Ligii Națiunilor, în 1919, a întâmpinat o opoziție puternică din partea unor state care vedeau în ea fie perpetuare dominației unor mari puteri, fie perpetuarea izolaționismului și dezinteresului față de problemele generale.”

Paul Dănuț Duță, Acțiuni militare internaționale legitime, teză de doctorat, 2001, pp.19-20.

„Sistemul de securitate internațională colectivă privește următoarele niveluri:

Nivelul național – fiecare guvern trebuie să-și asume sarcina propriei securități. Forțele armate trebuie să joace rolul asigurator în fața unei intervenții străine, ca și în fața unor acțiuni subversive interne sau a războiului civil. Forțele naționale reprezintă nivelul de bază al securității globale. O țară își asigură propria securitate, dar poate, de asemenea, să participe la acordurile regionale sau internaționale. Prin urmare, forțele naționale trebuie să fie pregătite pentru a participa nu numai la apărarea propriului stat, dar și pentru operații regionale sau internaționale de stabilitate.

Nivelul regional – ideea creării de organizații regionale a apărut odată cu ființarea Ligii Națiunilor, în 1919, a întâmpinat o opoziție puternică din partea unor state care vedeau în ea fie perpetuare dominației unor mari puteri, fie perpetuarea izolaționismului și dezinteresului față de problemele generale.”

Fragment din teza de doctorat a Ciucanezului, Dimensiunea angajării armatei României în operațiuni întrunite multinaționale, p.17.

Observație: Ciucanezul a plagiat până și greșelile gramaticale ale celor pe care i-a copiat!

Distribuie articolul
1 Comment