- Publicitate -
Ad imageAd image

Expertii FMI continua negocierile cu autoritatile romane privind nivelul taxelor si cota unica

Ad imageAd image

Discutiile intre reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) si autoritatile romane continua marti, seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) pentru Romania, Jeffrey Franks confirmand intalnirea pe care o va avea, in aceasta dimineata, cu ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

In prima zi a misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks s-a intalnit cu expertii Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Seful misiunii FMI a apreciat discutiile avute cu conducerea BNR ca fiind foarte productive, atat in ceea ce priveste situatia generala a economiei cat si politicile monetare, dar si in privinta situatiei din sectorul financiar-bancar.

„Nu am intrat in detalii privind taxele, inclusiv cota unica, si nici in ceea ce priveste veniturile bugetare. Aceste discutii au loc acum intre expertii FMI si cei ai Ministerului Finantelor Publice care abordeaza si problema deficitului bugetar”, a declarat, luni seara, Jeffrey Franks, dupa intalnirea avuta cu guvernatorul BNR.

Seful misiunii FMI a mai spus ca „acum nu se discuta problema unui nou imprumut deoarece actualul acord Stand-By mai este valabil inca noua luni. Vom discuta, insa, maniera in care vom aborda problema unui nou imprumut deoarece guvernul de la Bucuresti si-a exprimat dorinta de a continua colaborarea cu FMI. Ar fi insa prematur sa discutam acum un nou acord”.

O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, se afla la Bucuresti, in perioada 26 iulie – 4 august, pentru a incheia cea de-a cincea evaluare a indeplinirii de catre Romania a Acordului Stand-By, semnat in mai 2009. Misiunea FMI va avea trei obiective principale, si anume analizarea rectificarii bugetului pe 2010, discutarea bugetului pe 2011 si trecerea in revista a politicilor fiscale si monetare.

Programul de asistenta financiara a Romaniei, in valoare totala de peste 20 de miliarde de euro, este sustinut de FMI (13,6 miliarde de euro), Comisia Europeana (5 miliarde de euro), Banca Mondiala (un miliard de euro) si alti finantatori internationali.

Pana in prezent, Romania a primit aproape 10,7 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE si 300 de milioane de euro de la Banca Mondiala.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu