Efectul norului vulcanic islandez: CFR suplimenteaza cursele trenurilor internationale spre Budapesta si Viena, in conditiile inchiderii aeroporturilor

CFR va introduce suplimentar, in functie de necesitati, cu vagoane clasa, vagoane de dormit si cusete, pe 47 garnituri de tren care circula pe relatiile spre Moldova si Transilvania pentru a acoperi cererea de transport creata in urma inchiderii traficului aerian. CFR va suplimenta si garniturile existente la trenurile internationale spre Budapesta si Viena.

CFR va introduce suplimentar vagoane clasa, vagoane de dormit si cusete, pe 47 garnituri de tren care circula pe relatiile spre Moldova si Transilvania pentru a acoperi cererea de transport creata in urma inchiderii traficului aerian.

Ministerul Transporturilor a anuntat, inca de sambata dimineata, ca CFR va suplimenta garniturile existente la trenurile internationale spre Budapesta si Viena, in conditiile in care traficul aerian european este in continuare perturbat de norii de cenusa vulcanica.

Romania isi va inchide traficul aerian sambata, la ora 18,00, pana cel putin duminica, la ora 12,00, dupa cum s-a decis la sedinta Comitetului pentru situatii de urgenta, reunit la Palatul Victoria.

Peste 20 de tari isi vor mentine sambata spatiul aerian inchis total sau partial, din cauza norului de cenusa format in urma eruptiei unui vulcan islandez. Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Elvetia, Olanda, Belgia, Austria, Polonia, Slovenia, Croatia, Romania, Republica Ceha, Ungaria, Irlanda, Serbia, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Suedia, Letonia, Estonia si Belarus sunt afectate pana in prezent.

agerpres

Distribuie articolul