- Publicitate -
Ad imageAd image

Doi pui de panda roşu s-au născut la o grădină zoologică din Franţa

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Doi pui de panda roşu, o specie ameninţată, s-au născut în iulie la grădina zoologică din Lille, în nordul Franţei, şi au în prezent o stare bună de sănătate, a anunţat joi primăria oraşului, proprietara stabilimentului, informează AFP, transmite AGERPRES.

Cei doi nou-născuţi, un mascul şi o femelă, au venit pe lume pe 17 iulie şi vor mai rămâne ”timp de câteva săptămâni la adăpost alături de mama lor, Mambo”, a precizat edilul din Lille într-un comunicat.

”Va trebui să mai aşteptăm puţin” pentru a-i vedea, dar ”toate indiciile arată că le merge bine”, a adăugat ea, salutând o veste foarte bună pentru programul de creştere europeană (EEP) şi al conservării speciei.

”Suntem într-adevăr încântaţi, este pentru prima dată când avem o naştere dublă la grădina zoologică din Lille”, a declarat pentru AFP Stanislas Dendievel, adjunctul primăriei din Lille. Doar o singură naştere a mai avut loc la grădina zoologică în 2009.

Primăria a invitat internauţii să voteze pe site-ul instituţiei numele celor doi pui.

Tatăl, Ruaridh, a ajuns în parcul zoologic din Lille la începutul anului 2021 pentru a ”reconstitui un cuplu” alături de mamă, Mambo, care era singură de un an, a reamintit el.

Ruaridh i-a succedat lui Pong, primul exemplar mascul introdus la grădina zoologică în acest scop şi decedat la vârsta de 17 ani.

Programul de primire a exemplarelor de panda roşu la grădina zoologică din Lille a demarat în 2005. Ruaridh are în prezent trei ani, iar Mambo, şase, a precizat Dendievel.

”Puii vor rămâne alături de părinţii lor un an înainte de a fi trimişi”, la apropierea vârstei adulte, ”în alte grădini zoologice europene”.

Ameninţat de distrugerea mediului său natural la poalele Himalaya şi de braconaj, panda roşu este o specie protejată, clasată ”în pericol” pe lista roşie a Uniunii internaţionale pentru conservarea naturii (IUCN).

”Au mai rămas în prezent mai puţin de 10.000 de panda roşu” în natură şi ”se estimează că peste 30 de ani, populaţia se va reduce cu 10%. În China, această specie a pierdut aproape 40% din efectiv în ultimii 50 de ani”, a subliniat municipalitatea.

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu