Este binecunoscut faptul că administrația județeană sprijină copiii proveniți din zone de conflict din Ucraina. În perioada 7-13 iulie 2023, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, a fost organizată o tabără de vară în județul nostru pentru 30 de copii și 5 însoțitori din localitatea Brovari, de lângă Kiev .
„Cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a organizat sub coordonarea Inspector General Adj. Hitter Annamaria și Miculaiciuc Halena, inspector şcolar pentru minoritatea ucraineană, împreună cu voluntari profesori din cadrul instituției, o tabără cu un program divers și atractiv, care a cuprins activități educative și recreative, încurajând în același timp și creativitatea artistică a participanților.
Finalul taberei a fost unul festiv, reprezentantul Consiliului Județean Maramureș fiind alături de copiii din Ucraina și însoțitorii lor pentru a le oferi diplome de participare și cadouri care să le amintească de Maramureș. Voluntarii din cadrul ISJ Maramureș care au participat cu dăruire la buna desfășurare a taberei au primit de asemenea diplome de merit din partea Consiliului Județean Maramureș”, arată CJ Maramureș.
”Sper să luați cu voi multe amintiri frumoase din Maramureș. Vă așteaptăm să reveniți cu drag și în anii care vor urma. Vă așteaptă un drum lung în viață care sper să vă fie presărat cu bucurii. Vă dăruim mici cadouri care să vă amintească de această tabără de vară”, a subliniat Radu Trufan.
Alexandra a spus: ”A fost plăcut și doresc să vă mulțumesc pentru că ați făcut posibilă participarea noastră la această tabără. Ați făcut pentru noi un gest generos și plăcut. Am găsit aici prieteni care ne-au deschis drumul spre noi experiențe. Îmi doresc să revin”. Sașa: Mi-au plăcut activitățile și cu siguranță voi reveni. Maramureșenii ne-au primit cu inimile deschise”.
CJ Maramureș subliniază că această tabără a cuprins activități distractive, copii din Ucraina petrecând o zi de recreere în stațiunea Izvoare cu multe jocuri în aer liber antrenante și distractive. De asemenea, ei au vizitat mănăstirea Rohița, unde au gustat din bucatele preparate. Un alt obiectiv din programul taberei a fost locul de joacă HOPA, unde animatorii i-au antrenat pe copii în diverse activități distractive, cum ar fi pictură pe față, realizarea de figurine din baloane și altele.
Tabăra pentru copii din Ucraina a avut și o componentă educativă, ei vizitând Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare unde au vizionat o prezentarea în cupola planetariului și un film despre spațiu în limba ucraineană. De asemenea au vizitat Bastionul Măcelarilor unde au avut ocazia să vadă expoziția de arme medievale și să participe la un atelier creativ, unde au realizat obiecte decorative care le vor duce acasă în Ucraina.
Ziarmm.ro