- Publicitate -
Ad imageAd image

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din PE: „PPE a fost întotdeauna partidul fermierilor! Trebuie să ne și manifestăm ca atare în așa fel încât acest semnal să fie receptat în spațiul public și fermierii noștri să aibă parte de sprijinul pe care îl merită!”

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Tensiunile geopolitice generate de războiul neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei, înarmarea aprovizionării cu energie și alimente, cursa tehnologică globală în creștere în contextul tranzițiilor verzi și digitale, pun la încercare influența și competitivitatea globală a UE.

PPE crede în soluții pragmatice și ambițioase care vor proteja bunăstarea cetățenilor europeni și coeziunea socială, oferind în același timp un cadru durabil pentru ca întreprinderile să creeze creștere și prosperitate. Este timpul pentru o Europă mai competitivă, cu un accent mai puternic pe creșterea și productivitatea pe termen lung, cu atât mai mult în contextul actual.

Zilele trecute a avut loc la Munchen Adunarea Politica a Partidului Popular European. Am discutat despre inovarea regională și rolul PPE ca avocat al fermierilor europeni. Ne confruntăm cu tensiuni majore. PPE a fost întotdeauna partidul fermierilor. Trebuie să ne și manifestăm ca atare în așa fel încât acest semnal să fie receptat în spațiul public și fermierii noștri să aibă parte de sprijinul pe care îl merită.

Trasăm direcțiile de acțiune ale grupului nostru politic pentru că este foarte important să se înțeleagă care este forța fermierilor. Fermierii reprezintă o voce foarte puternică la nivel european. Fermierii puternici înseamnă accesibilitatea la alimente, la prețuri accesibile pentru consumator și de calitate. Aceștia au așteptări mari de la noi și trebuie să venim cu niște răspunsuri ferme și lucrăm împreună pentru a venit cu un set clar de masuri în fața Comisiei Europene, de sprijin.

E nevoie să găsim acele mijloace de transport, necesare și suficiente, ca cerealele din Ucraina care pun presiune pe fermierii noștri să ajungă în zonele africane, unde se moare de foame. Comisia Europeană trebuie să fie mai pragmatică în aceste chestiuni. Finanțarea sectorului agricol și sprijinirea fermierilor nu înseamnă altceva decât un avans pentru mâncarea pe care o consumăm în fiecare zi.

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu