Covid-19: 0,044% persoane infectate și 0,001% persoane decedate în Maramureș. Vezi aici, care sunt cauzele REALE ale deceselor

Ad imageAd image

Institutul Național de Statistică a anunțat în luna martie 2020 că în România populația după domiciliu, la 1 ianuarie 2020, era de 22,175 milioane de persoane. Conform informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, de la începutul pandemiei și până ieri, la ora 13.00, numărul total al românilor infectați cu COVID-19, indiferent de locație, era de 35.270 de persone, iar cel al decedaților era de 1.939.

GCS București: ” Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.(…)Până astăzi, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.095 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate, au decedat.”

Având aceste date, în urma calculelor efectuate, raportat la 22,175 milioane de români, indiferent de locația acestora de la ora actuală, persoanele infectate sunt în procent de 0,159%, iar cele decedate sunt în procent de 0,008%, de la începutul pandemiei și până ieri.

În ceea ce privește populația care se află în acest moment pe teritoriul României, la un număr estimativ de 17 milioane de locuitori, persoanele infectate ating un procent de 0,177%, iar cele decedate de 0,01%, tot de la începutul pandemiei și până ieri.

În ceea ce privește județul Maramureș, la un număr de 465.000 de locuitori (estimativ din 510.000, deoarece nu există o statistică în ceea ce-i privește pe cei plecați peste granite-n.r.), avem 0,044% persoane infectate și 0,001% persoane decedate, iar procentul deceselor din rândul persoanelor infectate este de 4,36%, de la începutul pandemiei și până ieri.

Ca și o concluzie, se observă faptul că nu se atinge pragul de 1% nici în cazul persoanelor infectate cu COVID-19 și nici în cazul persoanelor decedate, raportat la numărul de români indiferent că sunt sau nu în țară. Acest procent mic ne arată faptul că atât Starea de Urgență, cât și Starea de Alertă au jucat un rol extrem de important în stoparea răspândirii noului coronavirus la nivel national, dar și județean. Un rol important l-au avut însă și cetățenii care au respectat măsurile și recomandările autorităților pentru a se proteja nu doar pe ei, ci și pe familiile lor.

Decesele au fost cauzate de bolile asociate

Surse apropiate ZiarMM.ro au explicat faptul că decesele au fost cauzate de bolile asociate pe care le-au avut pacienții, acestea fiind accelerate de virusul COVID-19 și că aceste persoane puteau să-și piardă viața chiar și de la o Gripă de Tip A sau B. Deosebirea este că pentru cele două tipuri de gripă există vaccin și tratament, însă trebuie făcute la timpul oportun, iar pentru coronavirus nu există tratament, fiind în cercetare. Infecția cu COVID-19 este o boală infecțioasă nouă care-i pune în pericol pe cei în vârstă și cu comorbidități. Mai mult, cei mai expuși sunt vârstnicii care au în antecedente AVC sau infarct de miocard. Tot un pericol este acest virus și pentru acele persoane care au o greutate scăzută și boli asociate în stadii avansate deoarece boala are ca rezultat scăderea în greutate. Imunitatea organismului este extrem de importantă și se poate stimula cu vitamina C și alte tipuri de vitamine, spun specialiștii.

Pentru a nu ajunge ca și în alte țări ale lumii, populația ar trebui să țină cont de recomandările autorităților, să poarte mască și să aibă mâinile curate.

Ana AVRAM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu