- Publicitate -
Ad imageAd image

CORUPȚIE – Condamnare pentru fostul director al Direcției de Sănătate Publică Maramureș. Ce a decis instanța

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Tribunalul Maramureș a decis condamnarea cu acord de recunoaștere pentru fostul director al Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Alessandra-Ivette Ilea. Zilele trecute instanța de judecată s-a pronunțat în acest caz, stabilind și o serie de obligații pe care fostul director le va avea de dus la îndeplinire, printre altele și prestarea unor ore de muncă în folosul comunității.

„Tip soluție: Condamnare cu acord de recunoaştere
Soluția pe scurt: prin sent pen 31/21.02.2024:În temeiul art. 485, alin. 1, lit. a, raportat la art. 396, alin. 2 Cod procedură penală, admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Biroul Teritorial Baia Mare cu inculpata Ilea Ivette-Alessandra, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată, prev. de art. 12 alin. 1 lit. b din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (patru acte materiale), obiect al dosarului nr. 119/P/2023.

În temeiul art. 12 alin. 1 lit. b din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi art. 480, alin. 4 Cod procedură penală, stabileşte în sarcina inculpatei Ilea Ivette-Alessandra pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată (patru acte materiale). În temeiul art. 67 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal, stabileşte în sarcina inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a teza I şi teza a II-a Cod penal şi de art. 66 alin. 1 lit. b Cod penal, pe o durată de 2 ani. În temeiul art. 83 și art. 84 Cod penal, dispune amânarea aplicării pedepsei principale de 2 ani închisoare, precum şi a pedepsei complementare, pe un termen de supraveghere de 2 ani care urmează a se calcula de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei”.

Tribunalul Maramureș a decis că pe perioada termenului de supraveghere, inculpata Ilea Ivette-Alessandra trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune Maramureș la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, respectiv să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

„În temeiul art. 86, alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85, alin. 1, lit. c – e se comunică Serviciului de Probaţiune Maramureş. În temeiul art. 85 alin. 2 lit. b, c şi j Cod penal, impune inculpatei Ilea Ivette-Alessandra următoarele obligaţii: – de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare – Serviciul Public Ambient Urban sau Direcția Poliției Locale, pe o perioadă de 40 de zile, de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, de a nu ocupa funcţia publică de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Marmureş/al altor direcţii de sănătate publică din ţară. În temeiul art. 83 alin. 4 Cod penal, atrage atenţia inculpatei Ilea Ivette-Alessandra asupra conduitei sale viitoare și a consecințelor la care se expune dacă va mai comite infracțiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligațiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere, adică asupra cazurilor de revocare a amânării aplicării pedepsei în condițiile art. 88 Cod penal. În condiţiile art. 65, alin. 1 şi 3 Cod penal, în cazul revocării amânării aplicării pedepsei, faţă de inculpată se va aplica şi pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a şi b Cod penal. În temeiul art. 274, alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpata la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (din care suma de 539 de lei este aferentă fazei de urmărire penală). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 21 februarie 2024, prin punerea hotărârii la dispoziţia inculpatei şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, se mai arată în decizia instanței.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu