Daca v-ati intrebat in ultimul timp cum sta treaba cu Cinematograful Dacia, atunci va spunem noi. Nicicum. Si asta din cauza faptului ca nimeni nu raspunde de el, cu toate ca e administrat de un anume personaj pe nume Elisabeta Molnar.
Aceasta a raspuns cu greu la apelurile noastre, iar atunci cand a reusit sa deschida telefonul… s-a dat lovita. Ba ca nu are vreme, ba ca sa o sunam mai tarziu.
Nu ca ne-am simti datori sa o mediatizam pe aceasta celebra necunoscuta remunerata de un mastodont pe cale de disparitie, numit Romania Film, dar chiar am fi dorit sa ne informam corect cititorii cu privire la moartea clinica a cinematografului pe care, chipurile, il administreaza.
„Nu pot sa va raspund acum la intrebari. Sunati-ma peste o ora”, a spus Elisabeta Molnar, ca dupa o ora sa aiba telefonul inchis. Asta dupa vreo doua saptamani de incercari esuate de a o contacta.
In ceea ce priveste cladirea Cinema Dacia, Consiliul Judetean Maramures a depus o cerere catre Romania Film, institutia care administreaza patrimoniul cinematografelor din intreaga tara, pentru a primi respectivul imobil, dar s-a lovit de un refuz. Reprezentantii Consiliului Judetean si-au manifestat dorinta de a-l ceda Ansamblului Folcloric Transilvania.
” Consiliul Judetean a depus o cerere la Romania Film, pentru cedarea spatiului in favoarea CJ, pentru a-l putea da in folosinta Ansamblului Folcloric Transilvania, dar am primit un raspuns negativ. Vom merge mai departe si vom mai trimite astfel de cereri. Cinematograful ramane in continuare in patrimoniul Romania Film”, a spus Gheorghe Marian, consilier al presedintelui Consiliului Judetean Maramures.
Vlad HERMAN