- Publicitate -
Ad imageAd image

Centrul Militar Județean Maramureș: Au început înscrierile pentru subofițer în Armata României

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Biroul de informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Maramureș a început înscrierile pentru:
SUBOFIȚER în ARMATA ROMÂNIEI

4 școli militare, 14 specializări, 731 de locuri

Termen limită pentru înscrierea candidaților: 10.06.2022

Locuri:

🔹 Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti (1 an): 417 de locuri

🔹 Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” din localitatea Boboc, judeţul Buzău (1 an): 60 de locuri

🔹Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu (1 an): 158 de locuri
🔹 Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”din Chitila, judeţul Ilfov (1 an): 96 de locuri

Pentru detalii suplimentare accesați Planul de școlarizare: https://dmru.mapn.ro/pages/view/162

Se pot înscrie elevii claselor a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în cursul anului 2022.

Candidații pentru armele „auto“, „geniu“ și „tancuri“ trebuie să posede permis de conducere auto valabil, categoria B și C, eliberat de către autoritățile române.

Pentru ÎNSCRIERE în vederea parcurgerii procesului de selecție și admitere, trebuie să contactați biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțineți cu domiciliul. Numerele de telefon și adresele sunt disponibile aici: https://bit.ly/3tU6ynb și aici: https://bit.ly/3jLG3vq (în funcție de județul/sectorul în care domiciliaţi).

Aceleaşi informaţii pot fi accesate şi apăsând aici: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php

Vă puteți înscrie și online. Întrebați personalul recrutor cum trebuie să procedați, ce documente trebuie să trimiteți și la ce adresă de e-mail.

Selecţie se desfăşoară în perioada 07.03 – 30.06.2022 şi constă în:

– evaluare psihologică: test de aptitudini și de personalitate;
– evaluarea capacității motrice (probe fizice): traseu utilitar-aplicativ, cu baremul 1 min și 45 sec. și alergare pe distanța de 2000 m, cu baremul de 9 min. și 45 sec.;
– interviu de evaluare finală (pentru orientarea vocațională a candidaților).

Selecția are loc în centrele zonale de selecţie şi orientare (CZSO), care se află la Breaza, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.

În vederea susţinerii selecţiei, candidaţii trebuie să prezinte o adeverinţă medicală eliberată de către medicul de familie, valabilă 90 de zile de la data eliberării, care să ateste că la momentul examinării este „clinic sănătos şi nu se află în evidenţă sau sub observaţie cu boli cronice, psihice/neuropsihice sau infectocontagioase” şi care să cuprindă sintagma „eliberată pentru susţinerea probelor sportive, evaluării psihologice şi examinării medicale la intrarea în sistemul militar”.

Examinarea medicală va avea loc după admitere, în unităţile sanitare ale Ministerului Apărării Naţionale.

Pentru anumite arme și specialități militare, candidații declarați ”Admis” la selecția din CZSO și la examinarea medicală vor parcurge examinarea medicală specifică şi/sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale, astfel:

– candidații pentru locurile care presupun desfășurarea activităților aeronautice militare – la Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială din București;

– candidații care optează pentru arme sau servicii și specialități militare pentru care este necesară deținerea/obținerea permisului/brevetului de conducere auto efectuează evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale prin grija secțiilor psihologie operațională Bacău, București și Sibiu, la instituțiile militare de învățământ/centrele zonale de selecție și orientare, după caz.

Termenul limită pentru întocmirea/finalizarea dosarelor de candidat este 08.07.2022.

Admiterea are loc la data de 03.08.2022 şi constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică şi Limba engleză, aplicată sub forma unui test grilă cu 36 de itemi elaboraţi în concordanţă cu programa şcolară valabilă pentru examenul de bacalaureat, filiera tehnologică.

Regulamentele de admitere (toate informațiile legate de concurs) se publică pe site-urile unităților de învățământ, după aprobarea lor, și pot fi consultate la birourile informare-recrutare.

Pentru mai multe informații, consiliere și ÎNSCRIERE, vă rugăm să ne contactați la Biroul de Informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Maramureș, Baia Mare, str. Turnului nr. 1 sau la telefon 0262 211361.

ZiarMM

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu