- Publicitate -
Ad imageAd image

BUCURIE – Cazuri sociale rezolvate cu ajutorul capacelor din plastic

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Da, se poate. Cu banii primiți pe capacele din plastic adunate cu multă răbdare poți ajuta un om care are mare nevoie de ajutorul semenilor. Capacele din plastic sunt strânse pentru a fi duse la reciclare, iar cu banii primiți se ajută diverse persoane. Și în Baia Mare am avut astfel de inițiative și o parte din semenii noștri s-au bucurat că încă mai există oameni cu suflet mare.

„Este o asociație din Cluj Napoca, care  strânge capace din plastic, in scopul reciclării, iar banii pe care ii primim de la firma de reciclare, sunt dublați de către doi “îngeri păzitori” și banii merg înspre diverse cauze umanitare. Am început sa strâng capace începând cu luna septembrie 2020, am trimis prima recoltă la Cluj în luna noiembrie anul trecut și așa s-a extins la cei apropiați, familie, prieteni, vecini, colegi și cunoscuți.

Apoi am dus în ianuarie 2021 dublu cantitatea și atunci mi s-a propus sa devin ambasador în cadrul asociației.  Și am avut posibilitatea sa propun cazuri din orașul nostru.  La scurt timp după ce am propus un caz, Capace cu suflet a și donat bani, înainte ca noi sa ducem în martie capacele strânse in numele Patriciei Maria.

Ulterior, am mai propus un caz tot din orașul nostru, cel al lui Luca Andrei, iar în Vinerea Mare, Dumnezeu a făcut ca și acesta sa se materializeze.  Acum în luna Mai urmează sa ducem capacele la Cluj. De fapt, parte din capace au plecat deja. Pentru că dacă la început au fost mai sceptici în strângerea lor, acum vine de la sine.. Mulți s-au alăturat pe măsura ce au vazut ca punga cu capace ia volum. Mi-am făcut și un slogan, care să-i încurajeze să strângă: “Capac cu capac, se strânge o punga mare!”

Treaba merge lent și oamenii se frustreaza ca strâng greu, dar am ajuns sa fim o echipă de oameni care fac asta.  Sunt foarte recunoscătoare pentru toți voluntarii care s-au alăturat deoarece fără ei eu nu as fi reușit. Proiectul Capace cu Suflet este in întreaga țară, în România fiind mai mulți ambasadori, în diverse județe, care colectează și duc la punctele de reciclare din Cluj și București capacele.

De ce ne numim ambasadori? Pentru că voluntari suntem fiecare dintre noi, cei care strâng capace”, ne-a spus Roxana Igna Costin, cea care se ocupă pe Baia Mare de strângerea de capace cu suflet pentru cei aflați în nevoie.

FOTO Capace cu suflet/facebook

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu