Membrii Comisiei de agricultura din Parlamentul European au gustat incantati, saptamana aceasta, branza traditionala romaneasca, la invitatia eurodeputatelor PSD Daciana Sarbu si Viorica Dancila. Evenimentul “Gustati Romania” (“A Taste of Romania”) a urmarit sa le dezvaluie eurodeputatilor din tarile Uniunii Europene una din comorile gastronomice ale Romaniei, sprijinindu-i in acelasi timp pe producatori in incercarea de a patrunde pe piata europeana.
„La initiativa organizatoarelor, reprezentantii Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine au adus in cladirea PE din Bruxelles branzeturi din diverse regiuni ale tarii, dar si preparate clasice din bucataria romaneasca, precum sarmalele, salata de vinete sau pastrama de oaie.
In cele doua zile, expozitia a fost vizitata de aproape o mie de europeni – parlamentari europeni, functionari de la Comisia Europeana, PE sau Consiliul Uniunii Europene”, a precizat Radu Magdin, ofiter de presa al delegatiei social-democrate romane in Parlamentul European.
Membrii Comisiei de Agricultura, prezenti in numar mare la eveniment, s-au aratat foarte placut surprinsi de varietatea si aromele aparte ale produselor, pe care le-au considerat speciale si demne de a fi prezente, in mod curent, pe masa consumatorilor europeni.
Acestia au primit si un pliant cu denumirile si descrierea diferitelor tipuri de branza romaneasca. Invitatul special al expozitiei, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, s-a delectat la randul sau cu produsele de acasa, apreciind ocazia oferita oaspetilor europeni de a cunoaste mai bine Romania.
Andreea FAT