Privighetoarea Maramureșului are locul ei special pe Aleea Stelelor din Borșa. Numele ei este primul care apare pe așa-numita Aleea Stelelor din oraș, numele Titianei Mihali fiind legat de orașul de la poalele Pietrosului Rodnei. Povestea privighetorii Maramureșului este cunoscută de toată lumea, la fel cântecele acesteia sunt fredonate de toată lumea. Titiana are și un monument dedicat memoriei ei chiar în centrul orașului Borșa.
Titiana Mihali a fost primul copil dintre cei zece ai familiei Gavrilă și Maria Mihali Rădăcină, la doar 17 ani fiind deja angajată la Ansamblul „Maramureșul” din Baia Mare. În 1963 participă la un festival internațional de folclor la Dijon, în Franța unde primește „Colierul de Aur”, trofeu care i-a fost înmânat chiar de către președintele Franței de atunci, Charles de Gaulle. În Polonia este premiată cu Cheia de Aur și Cupa de Cristal. Se căsătorește la 27 de ani cu un căpitan de vas din localitatea Țăndărei, județul Ialomița, căruia îi dăruiește o fetiță pe nume Titienuca. În 1981 însă, la întoarcerea dintr-un turneu din Europa și Orient, Titiana află că fetița ei de trei ani a decedat, fiind îngropată de două saptămâni. Acel moment a fost unul care i-a schimbat viața Titianei întrutotul. Și totuși după aceea Titiana și soțul ei mai fac doi copiii, pe Aura si Auraș. Pe platourile de filmare unde trebuie să participe la o emisiune cu Tudor Vornicu suferă un preinfarct, fiind dusă de urgență la Spitalul Fundeni din București, unde a fost operată pe cord deschis.
În anul Revoluției divorțează și se întoarce acasă în Maramureș, pentrru ca în 11 septembrie 1991, Titiana Mihali să se stingă din viață la doar 41 de ani. În anul 2005 trupul Titianei Mihali este readus la Borșa, după ce fusese îngropat o perioadă la Țăndărei.
Dragoș HOJDA