BĂTĂILE ÎN CUPLU ȘI PANDEMIA – Femeile, așteptate să își spună povestea

Ad imageAd image
Pandemia de coronavirus care ne-a schimbat tuturor viețile, fie că am vrut sau nu am vrut, a fost o perioadă și este încă pentru multe cupluri. Dovadă și numărul mare de cazuri de violență domestică raportate, inclusiv în Maramureș. De data aceasta, Muzeul Pandemiei. Identități fragile, primul muzeu participativ dedicat pandemiei, revine cu o nouă expoziție și își așteaptă din nou contributorii pentru a ajuta la ilustrarea dramei violenței domestice (re)simțite individual de către femeile din România.
„Muzeul Pandemiei. Identități fragile. Valul 2” este un nou proiect, care mută acum accentul de la rutinele și comportamentele modificate sau anulate, la agresiunile sexuale și la violențele fizice sau verbale împotriva femeilor. Toate aceste experiențe dureroase conturate de pandemie pot fi cuprinse într-un obiect-memorie care vorbește despre aceste traume ce au marcat o parte dintre familiile din România, din martie 2020 și până acum.

Apelul public pentru contribuții se desfășoară în perioada 01 februarie-15 martie 2022, iar obiectele pot fi înscrise pe www.identitatifragile.com, la https://www.identitatifragile.com/%C3%AEnscrie-%C8%9Bi-obiectul ​

Oricine poate trimite un obiect cu care asociază experiența de violență domestică trăită în această perioadă.
 Toate donațiile acceptate în proiect vor fi expuse cu sursă anonimă și nu sunt returnabile. Obiectele donate pot fi cât mai variate și vor fi mai întâi trimise în formă digitală, completând formularul de donație existent pe www.identităţifragile.com până pe 15 martie 2022. Fiecare obiect va fi însoțit de povestea lui (maximum 800 de caractere). Obiectele selectate vor fi ulterior trimise în formă fizică și vor face parte dintr-o expoziția dedicată proiectului. Toate obiectele donate acceptate de echipa curatorială vor deveni parte din colecţia online a Muzeului Pandemiei. Identităţi fragile.
Obiectele donate vor fi integrate în prima expoziţie despre violenţa domestică în pandemie, „Muzeul Pandemiei. Identităţi fragile. Valul 2” ce va putea fi vizitată la ARCUB Gabroveni, în perioada mai – iunie 2022”, anunță cei de la Muzeul Pandemiei. 
Mai spunem doar că proiectul de inovație și educație muzeală „Muzeul Pandemiei. Identităţi fragile. Valul 2” va fi inclus în programul celei de-a optsprezecea ediții a Nopții Muzeelor de la București, parte a unui important fenomen socio-cultural care se desfășoară anual în întreaga Europă.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu