- Publicitate -
Ad imageAd image

BAIA MARE – Suntem diferiți, dar egali!- proiect de voluntariat

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Un vechi proverb african spunea că „e nevoie de un sat întreg să crești un copil” . Copiii au nevoie de susținerea și empatia societății pentru a se dezvolta armonios. Unul dintre modurile în care se poate realiza acest lucru este voluntariatul.

Beneficiile voluntariatului, generozitatea și căldura sufletească a celor implicați au condus la inițierea proiectului „Suntem diferiți ,dar egali !”, acesta stând sub egida cuvintelor Mayei Angelou „ diversitatea și incluziunea sunt despre a da valoare fiecărui copil, indiferent de diferențele dintre ei.”

Succesul de care s-a bucurat proiectul anul trecut la nivel local a condus la implementarea lui la nivel județean anul acesta. Coordonatorii acestui proiect sunt prof. Fânățan Maria, inspector școlar pentru educație timpurie ISJ MM, doamna  prof. Pop Irina Diana, director al Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 8, Baia Mare ,  doamna prof. Ardelean Anamaria , prof. Mureșan Gabriela și prof.Tibil Pecs Carmen,  educatoare la aceeași grădiniță, prof. Vălenaș Mihaela , director al Grădiniței cu program prelungit nr. 4, Baia Mare.

Partenerii implicați în proiect sunt numeroși: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Direcția Asistență Socială, Grădinița cu program prelungit nr. 4, Grădinița cu program prelungit nr.10, Grădinița cu program prelungit nr. 25, Grădinița cu program prelungit nr.27, Grădinița cu program prelungit nr.28, Grădinița cu program prelungit ,,Floare de colț”, Grădinița cu program prelungit „Ion Creangă”, Grădinița cu program prelungit „Micul Prinț”, Grădinița cu program prelungit „Otilia Cazimir”, Grădinița cu program prelungit „Step by Step” din Baia Mare, Grădinița cu program prelungit nr. 7, Grădinița cu program prelungit nr.9 din Sighetu Marmației.

Lansarea proiectului a avut loc la Grădinița cu program prelungit nr. 8. Au participat reprezentanți de la : Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, de la Direcția Asistență Socială, de la Primăria Baia Mare precum și cadre didactice de la grădinițele implicate în proiect. Au fost dezvăluite grupurile țintă ale proiectului: Grădinița cu program prelungit numărul 8 – structura Centrul Social Comunitar „Romanii” ( str. Electrolizei Nr. 1) și Grădinița cu program prelungit nr. 4 – structura Centrul de Reabilitare Socială pentru Copii în Situație de Risc (str. Arieșului) .

Scopul proiectului este dezvoltarea spiritului umanitar prin implicarea în acțiuni de voluntariat, reducerea marginalizării copiilor aflați în dificultate prin includerea lor în grădiniță ,precum și colectarea de donații și utilizarea acestora în vederea reducerii nevoilor identificate în rândul copiilor proveniți din medii defavorizate.

Coordonatorii proiectului își propun ca acesta să aibă un impact real asupra beneficiarilor , să ajute cât mai mulți copii și familiile acestora. Succesul înregistrat anul trecut când au fost implicați 100 de copii proveniți din medii sociale defavorizate, 40 de cadre didactice și peste 800 de copii și părinții acestora , implicați în acțiuni caritabile a dus la creșterea interesului comunității pentru implicare în acțiuni de voluntariat, o mai bună colaborare între instituții și o la o creștere a frecvenței de la grupele de școlari beneficiari.

Ziarmm.ro

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu