BAIA MARE – Spitalul TBC se extinde și vom avea un nou corp de clădire

Ad imageAd image

Spitalul TBC din Baia Mare se extinde și vom avea un nou corp de clădire ridicat de la zero. Consilierii locali au avizat favorabil proiectul de Hotărâre privind modificarea  H.C.L. nr. 395 / 04.07.2018, pentru obiectivul de investiție Extinderea şi dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Ruşdea” Baia Mare”.

Din referatul la acest proiect de hotărare aflăm că „proiectul de față vizează rezolvarea problemelor funcționale ale ambulatoriului de specialitate al Spitalul de Pneumoftiziologie ,,Dr. Nicolae Rusdea” Baia Mare și creșterea capacității de a răspunde nevoilor pacienților prin extinderea clădirii actuale cu adăugarea unui corp nou”.

„Proiectul va duce astfel pe de o parte la diversificarea și creșterea numărului de servicii medicale furnizate în ambulatoriu răspunzând astfel mai prompt nevoilor pacienților deserviți, pe de altă parte la creșterea calității acestora și a siguranței pacienților cu separarea circuitelor funcționale (copii – adulți, TBC – alte patologii, etc.) în vederea asigurării condițiilor necesare de asepsie. Totodată, se vor extinde și diversifica atât spațiile necesare serviciilor de laborator și explorari functionale, cât și cele pentru serviciile de recuperare. De asemenea, un întreg nivel al noului corp de clădire va fi dedicat serviciilor chirurgicale – intervențiilor invazive de diagnostic si/sau tratament ducând la asigurarea spatiilor si echipamentelor adecvate intervențiilor de bronhoscopie/fibroscopie în regim de ambulator, contribuind astfel atât la eficientizarea sistemului de sănătate, prin reducerea internărilor evitabile, cât și la accesibilizarea ofertei de servicii preventive și de îngrijire medicală primară în cadrul ambulatoriului, la nivel comunitar.

Proiectul va contribui astfel la reducerea inegalităților în ceea ce privește starea de sănătate a populației de la nivelul județului Maramures, inclusiv a celei din mediul rural, din zone izolate sau defavorizate economic în urma colapsului sectorului minier în regiune, prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient şi tratarea cu succes a  unor afecţiuni mai ușoare, prevenind agravarea lor și ducând la scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite”, se arată în referatul de specialitate la acest proiect.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu