Este sau nu Baia Mare un oraș curat? O întrebare la care avem răspunsuri diferite, probabil în funcție de interese. Servicii de proastă calitate plătite la dublu preț. Asta au reclamat unii dintre consilierii locali în cadrul ședinței de Consiliu Local din data de 6 decembrie.
Discuțiile au plecat de la sumele de bani pe care ar urma să le mai primească în plus cei de la Serviciul Public Ambient Urban pentru acest serviciu. Unii reclamă mizeria din oraș, cei din conducerea Primăriei Baia Mare spun că au întalnit doar băimăreni care sunt mulțumiți de cum arată orașul din punct de vedere al curățeniei de care se ocupă SPAU. Băimărenii sunt singurii care pot răspunde la această întrebare și așteptăm răspunsurile lor.
„Nu puteam să lăsăm deșeuri voluminoase în oraș. Pe langă serviciul de salubrizare stradală, mai avem serviciul de întreținere spații verzi. Consider că săptămana viitoare vom avea dezbateri și veți vedea că va trebui să aplaudați ceea ce a făcut SPAU în regim de urgență”, s-a spus în cadrul ședinței de Consiliu Local.
„Problema coșurilor stradale este una serioasă în Baia Mare. Din păcate, mulți cetățeni le folosesc pentru a-și arunca gunoiul menajer, fapt ce denotă o lipsă de civilizație. Am văzut că autoritățile locale au înlocuit în unele zone coșurile stradale vechi, cu altele acoperite. Pe de o parte este un lucru bun, pentru că acestea sunt mai greu de răsturnat, însă în același timp au fost puse mai puține și nu înțeleg de ce. O altă problemă este modul în care coșurile stradale sunt golite. Adesea nu se curăță deloc în jurul lor și este mizerie pe jos, pe care nu o ridică nimeni. În unele zone, poate coșurile stradale ar trebui golite mai des”, ne spune Raluca.
„Este loc de mai bine cand vine vorba de curățenie în Baia Mare. Langa tomberoane este de multe ori o mizerie greu de descris. Coșurile stradale nu sunt întotdeauna golite la timp. Ar mai fi nevoie de coșuri stradale. Primăria ar mai putea face multe pentru băimăreni la acest capitol”, completează Raul.
Dragoș HOJDA