- Publicitate -
Ad imageAd image

Angajatorii nu vor plăti taxe salariale la stat. Dacă salariații fac sport

Ad imageAd image
Ad imageAd image

Este vorba despre o propunere legislativă aflată acum în atenția deputaților pentru încurajarea unui stil de viaţă activ şi sănătos prin modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Din raportul de fundamentare la acest proiect de lege aflăm că speranța de viață la naștere în Romania rămane printre cele mai scăzute din UE, cu aproape 6 ani sub media UE.

„Boala cardiacă ischemică este printre princiăpalele cauze de mortalitate în Romania. A doua cauză a fost reprezentată de accidentele vasculare cerebrale. Potrivit ultimelor studii, cei care petrec 10 ore pe zi stand jos, au șanse mai mari să devină ulterior o povară pentru sistemul medical și își scurtează speranța de viață. Statele membre OMS și-au propus ca pană în anul 2025 să reducă cu 10% activitatea fizică insuficientă”, se arată în raportul amintit.

Apoi, potrivit OMS, copiii și adolescenții cu varste între 5 și 17 ani ar trebui să efectueze cel puțin 60 de minute/zi de activitate fizică de intensitate moderată pană la intensă. Adulții cu varste între 18 și 64 de ai ar trebui să practice săptămanal cel puțin 150 de minute de activitate fizică de intensitate moderată sau cel puțin 75 de minute de activitate fizică de intensitate viguroasă sau o combinație între cele două.

Inițiatorii acestui proiect de leges spun că acordarea de facilități fiscale pentru angajatorii din Romania este un lucru bun, fiind vorba despre deducerea cheltuielilor aferente abonamentelor la sălile de fitness acordate propriilor angajați, în cuantum de maxim 400 de euro pe an.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
- Advertisement -
Adaugă un comentariu