ANAF: Revolut ne pune la dispoziţie orice informaţie solicitată. Se înșală cine își imaginează că nu găsim banii pe acest card

Ad imageAd image

Serviciul fintech Revolut, care funcționează în România în baza unei licențe bancare care i-a fost acordată de Lituania, furnizează ANAF-ului orice informaţie solicitată, astfel încât niciun contribuabil român nu poate ascunde venituri folosind această aplicație financiară – a afirmat vineri președintele Fiscului românesc.

Lucian Heiuș a recunoscut, însă, că nu știe câți români își păstrează banii pe Revolut.

„Cred că este greşit să spunem că (utilizatorii – n.r.) ţin undeva banii în ideea de a fi ascunşi. Putem spunem că fiecare îşi ţine banii în orice bancă pentru că şi Revolutul a devenit o bancă. Eu nu pornesc de la ideea că toată lumea care are cardul pe Revolut sau foloseşte Revolut îi ţine ca să ascundă ceva. Nu vă pot spune şi nu ştiu astăzi câţi bani şi câţi români au pe conturi în Revolut, dar vă pot spune foarte clar că lucrăm foarte bine cu această bancă, care are sediu în Lituania şi facem un schimb de informaţii într-un timp foarte scurt şi ne pun la dispoziţie orice informaţie pe care noi o solicităm. Dacă cineva îşi imaginează că ai nişte bani, că nu-i poţi justifica şi i-ai pus pe un card din ăsta, nu-i găsim, se înşală”, a declarat, într-o conferință,  preşedintele ANAF, citat de News.ro.

Revolut, serviciu financiar fondat în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vladyslav Yatsenko, spune că are peste 2 milioane de utilizatori în România, țara noastră fiind una dintre cele mai mari piețe ale sale în acest moment. În toată lumea, aplicația are circa 20 de milioane de utilizatori, potrivit companiei.

Revenind la președintele ANAF, Lucian Heiuș a mai anunţat vineri că, în luna octombrie 2022, Fiscul românesc a  descoperit la persoane fizice venituri nedeclarate de peste 30 de milioane de lei care nu au putut fi justificate.

„Ştiţi că în fiecare lună vă prezentam  rezultatele controalelor pe care le facem la persoane fizice. În luna octombrie am constatat venituri suplimentare de 30,7 milioane de lei. Creanţele fiscale aferente acestor venituri suplimentare sunt în valoare de 5,9 milioane de lei, iar primele 3 persoane ca şi diferenţa veniturilor declarate şi veniturile estimate de noi sunt următoarele. La o persoană fizică din judeţul Bihor s-a constatat un venit suplimentar de 12,5 milioane de lei, la o persoană din judeţul Satu Mare  – o diferenţă de 7,9 milioane de lei şi la o persoană din Bucureşti, din Sectorul 1, o diferenţă de 7,2 milioane de lei. Deci sunt sume mari la care am descoperit aceste diferenţe nedeclarate şi care nu au putut să fie justificate”, a afirmat Lucian Heiuș.

startupcafe.ro

Distribuie articolul
SCHI - SNOWIN FEST ȘUIOR 2025
Adaugă un comentariu