Activități pe care să nu le faci la birou

Ad imageAd image

Ți-ai găsit un loc de muncă ideal, ești fericit și vrei să faci o impresie bună în fața colegilor și a șefului. Însă mare atenție cum te manifești și ce faci pentru că poți pica în extrema cealaltă, în care poți deveni antipatic. Pentru asta, mai jos sunt prezentate câteva dintre activitățile și lucrurile pe care ar fi bine să le eviți în a le face la birou.

În primul rând, nu întârzia la birou. Este un aspect de care trebuie să ții cont încă din prima zi. Pentru a fi sigur că ajungi la timp, testează ruta înainte de a merge la job. Așa verifici timpul și modul în care poți ajunge mai repede și mai eficient.

Fii responsabil pe taskurile atribuite. Nu te aștepta să-ți facă altcineva treaba. Este de înțeles că poți avea nevoie de ajutor în a învăța anumite procese și procedee, dar nu să-ți facă altcineva activitatea de job. Nu uita că ai fost angajat pentru că șefii cred în tine și aptitudinile tale. Totodată, dacă încep colegii să-ți facă treaba, posibil să îți faci dușmani și chiar unii să aibă pretenții financiare la superior. Demonstrează că ai fost angajat pe merit.

Nu te aștepta ca ai tăi colegi să-ți sară în ajutor voluntar. Fiecare e focusat pe activitățile dedicate jobului și cu toți vor să fie la zi cu munca. Posibil să primești ajutor la cerere sau la recomandarea șefului, tocmai pentru a te familiariza cu ce trebuie să faci chiar tu. Fii sincer cu cel ce-ți predă taskurile și întreabă atunci când nu ai înțeles ceva.

Este foarte important ca la birou să nu te îmbraci nepotrivit. Vorbește cu șeful tău sau cu reprezentantul departamentului de resurse umane pentru a afla dacă există o conduită vestimentară sau care este ținuta acceptată. E jenant să te prezinți la birou cu vestimentația nepotrivită sau provocatoare și să lași impresia de lipsă de profesionalism.

Nu te abate de la taskurile cotidiene. Nu te apuca să dai telefoane în scop personal sau să începi să te joci. Nu e locul potrivit să îți testezi norocul la Lucky Lady’s Charm Deluxe. Când dorești o pauză, ieși din birou și caută să-ți destinzi picioarele și să-ți odihnești ochii.

Dacă prietenii sau membrii familiei te sună cât timp ești la birou, amintește-le că nu poți vorbi oricând și oricum. Eventual le dai programul de lucru să să te sune doar în cazuri de urgențe. Fă așa încât să amâni apelurile ce nu au legătură cu jobul până la pauză sau până la finalul programului.

Nu lăsa impresia că esti superior și că le știi pe toate. Nu încerca să schimbi lucrurile ca nou angajat. În timp, poți semnala unele idei pentru a îmbunătăți anumite procese în fluxul de lucru, dar nu încerca să-ți impui părerile într-un mod deplasat. Posibil ca ai tăi colegi sau chiar șeful să nu fie încântat de atitudinea ta.

Fii sincer cu tine atunci când un task te depășește. Nu e greșit în a cere ajutorul sau în a recunoaște că ceva te depășește. Nu te teme să ceri ajutor dacă nu știi sau nu poți îndeplini sarcina de serviciu. Mai bine întrebi sau ceri ajutor în loc să faci ceva greșit.

Tratează cu maximă atenție toate ședințele și fii deschis spre a învăța atunci când mergi la traininguri.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu