ABA SOMEȘ-TISA – Angajații SGA Maramureș fac lucrări de tăiere a vegetației de pe cursurile de apă

Ad imageAd image
„Întreținerea cursurilor de apă și a lucrprilor hidrotehnice – activități cu caracter permanent.”  O spune Administrația Bazinală de Ape Some-Tisa, „un obiectiv important al instituției noastre fiind acela de a proteja populația și obiectivele socio-economice în caz de inundații. Astfel, întreținerea cursurilor de apă și a lucrărilor hidrotehnice sunt activități pe care echipele noastre le desfășoară în mod constant”.
„În această perioadă, angajații Sistemelor de Gospodărire a Apelor desfășoară lucrări de întreținere a covorului vegetal și de tăiere a vegetației pe digurile și acumulările din administrare, conform Programului de gospodărire a apelor. Un dig este o construcție din pământ, piatră (cu structură impermeabilă) sau beton, situată în general paralel cu malul unui curs de apă, al unui lac sau al mării, care are ca scop prevenirea pătrunderii apei pe terenurile situate în spatele lui. Pe lângă digul propriu-zis, sunt realizate și alte tipuri de lucrări precum stăvilare, canale de desecare, stații de pompare etc. Sistemele care cuprind totalitatea acestor lucrări se numesc îndiguiri.
În spațiul hidrografic Someș-Tisa există 146 lucrări de îndiguire, în lungime totală de 783,359 km. De asemenea, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa are în administrare 18 acumulări, mai exact 10 acumulări permanente și 8 acumulări nepermanente. În teritoriu, instituția noastră este organizată la nivelul a cinci Sisteme de Gospodărire a Apelor, în județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj”, precizează ABA Someș-Tisa.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu