- Publicitate -
Ad imageAd image

Premierul Emil Boc: „Romania iese din recesiune in 2011” – Tu ce crezi?

Ad imageAd image

Prim-ministrul Emil Boc si-a exprimat marti, la TVR1, optimismul moderat in privinta situatiei economice pentru anul viitor, aratand ca Romania va iesi din recesiune din anul 2011.

„Incheiem un an extrem de greu, cu masuri dure de austeritate, necesare si care ne dau un temei de optimism moderat pentru anul urmator”, a spus Boc, la Televiziunea Romana.

El a sustinut ca salariul mediu brut va creste usor in anul 2011, iar somajul va scadea. „Vom iesi din recesiune in anul 2011, vom avea o crestere economica intre 1,5 si 2%, bugetarii vor recupera o parte din salariul pierdut in 2010, in domeniul privat salariul minim creste de la 600 la 670 de lei, inflatia ramane sub control, cursul ramane sub control, somajul va scadea un pic in anul 2011, salariul mediu brut va avea o usoara crestere”, si-a explicat Boc optimismul moderat.

El a dat asigurari ca pensiile nu vor scadea in anul 2011 si se va mentine sistemul de compensare a medicamentelor si de gratuitate la transportul feroviar pentru batrani.

„Pensiile nu se modifica, raman la fel ca si pana acum. Cei peste 740 lei au contributia de sanatate de 5,5%, dar in continuare pensia sociala minima, adica peste un milion de oameni care nu aveau pensie sociala minima vor avea in continuare. Medicamente compensate – pentru toti cei care au pensii pana in 700 de lei, medicamente compensate in proportie de 90% de pe lista B. De asemenea, sase calatorii dus-intors cu trenul se acorda pensionarilor, ca masuri de sprijin pentru situatia dificila pe care o au”, a detaliat liderul de la Palatul Victoria.

Seful Guvernului a sustinut ca Executivul va consolida in 2011 reformele incepute in anul 2010. „Sunt cateva semne bune care ne conduc sa consolidam aceste reforme pe care le-am inceput”, a conchis premierul, la TVR1.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu