- Publicitate -
Ad imageAd image

O componenta a laptelui ar putea reduce riscul de diabet de tip 2

Ad imageAd image

Acidul trans-palmitoleic, care se gaseste indeosebi in produsele lactate, precum laptele, branza, iaurtul si untul, ar reduce riscul de a face diabet de tip 2, arata un studiu publicat in revista Annals of Internal Medicine, citat de site-ul lesquotidiennes.com.

El a fost realizat de cercetatori de la Harvard School of Public Health pe 3736 participanti, timp de 20 de ani. S-a constatat ca persoanele care aveau cel mai ridicat nivel de acid trans-palmitoleic in sange prezentau cel mai mic risc sa dezvolte un diabet. Aceasta constatare ar trebui sustinuta de teste clinice in vederea elaborarii unui demers terapeutic, daca este posibil. Potrivit autorului principal al studiului, acest acid ‘are un efect protector deosebit de puternic, mai puternic decat celelalte mijloace pe care le stim benefice impotriva diabetului’.

Acidul trans-palmitoleic nu este produs in mod natural de organism, trebuind sa fie introdus in alimentatia zilnica sau intr-un regim special.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu