- Publicitate -
Ad imageAd image

Poker ilegal, intr-un pseudo-cazinou din Baia Mare – Sala de jocuri era frecventata doar de „spuma” orasului, aflata si ea in atentia politistilor

Ad imageAd image

O sala de jocuri recent deschisa in Baia Mare a fost gasita fara autorizatie. Ceea ce a atras atentia ofiterilor Serviciului de Investigarea Fraudelor a fost faptul ca spatiul respectiv nu avea nici macar o denumire specifica unor sali de jocuri.

Situat in zona „Bucla”, intr-un imobil al carui spatiu a fost folosit anterior ca magazin de imbracaminte, cu noscut sub denumirea „Di Piu”, pseudo-cazionul era frecventat de diverse personaje aflate mai mult sau mai putin in atentia politistilor maramureseni.

In urma unei adevarate descinderi in incinta salii de jocuri, unde functionau cinci mese la care clientii jucau poker, politistii de la Investigarea Fraudelor au constatat faptul ca aproximativ 50 de persoane au achitat diverse sume de bani, in schimbul jetoanelor valorice oferite de personalul salii. Pe loc, politistii au dispus ridicarea sumelor de bani aflate in joc, respectiv 3.200 lei.

Incalcarea prevederilor legale referitoare la organizarea si functionarea jocurilor de noroc, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani sau cu amenda. De asemenea, fata de societatea comerciala care organiza ilegal jocurile de noroc, Ministerul Finantelor poate dispune masuri de confiscare speciala si anularea activitatilor din domeniu.

Jocurile de noroc au un regim foarte strict de functionare, iar impozitarea acestora este una care aduce venituri la bugetul de stat mai mari decat in contul agentilor economici care desfasoara activitati de acest gen. Practic, nivelul impozitarii ajunge pana la 60%. Astfel, sustragerea de la plata sumelor datorate statului este tentanta, castigurile fiind foarte mari.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu